Αυτή είναι η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για Πρόεδρο Δημοκρατίας: Κίνηση ματ ή μπλόφα. Έκπληξη [φωτο]

Ποιον προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας για Πρόεδρο Δημοκρατίας;

Ένα πρόσωπο που δεν είχε ακουστεί έχει θέσει υποψηφιότητα για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται να προτείνει τον Γιώργο Παπανδρέου, στο πλαίσιο του ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του κέντρου.

Η κίνηση αυτή ενδέχεται να έχει ως στόχο το Κίνημα Αλλαγής και την αμφισβήτηση που εξέφρασαν ορισμένοι προς το πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έδωσε το παρών στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Παύλος Γερουλάνος έθεσε ακόμα και θέμα ηγεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναφερθεί αρκετές φορές στην κεντροαριστερά, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έχει εκφραστεί θετικά για προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η απλή αναλογική, τάχθηκε υπέρ και της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση είχε χαρακτηρίσει τον Αλέξη Τσίπρα «συμπαθή» και «χαρισματικό».

Ο Παπανδρέου θα είναι ένας καλός Πρόεδρος Δημοκρατίας:

Ο κ. Γερουλάνος σχολίασε και τα ρεπορτάζ που θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα είναι σαφέστατα ένας πολύ καλός ΠτΔ ανέφερε ο κ. Γερουλάνος.

«Αν τον προτείνει ο κ.Τσιπρας, επειδή το πιστεύει, καλά κάνει και τον προτείνει, πάντα θεωρούσα και θεωρώ ότι ο κ. Παπανδρέου είναι ένας άνθρωπος με πολιτική θεώρηση με τρομερές επαφές στο εξωτερικό και θα ήταν ένας καλός πρόεδρος σαφέστατα.

Εάν ο κ. Τσίπρας έχει ένα πολιτικό σκεπτικό που κάνει μία υπερπήδηση από το Πινοσέτ που έλεγε κάποτε τον κ. Παπανδρέου, να λέει τώρα ότι κάνει για Πρόεδρος Δημοκρατίας, αν είναι ειλικρινής αυτή η πρόθεση τότε φυσικά θα την χειροκροτήσω.

Αν το κάνει για μικροκομματικούς λόγους τακτικής, τότε πραγματικά μας δείχνει τον κακό Τσίπρα που δεν μπορεί να εμπνεύσει ανθρώπους. Περιμένω να δω τα κίνητρα, το πολιτικό σκεπτικό και τους συμβολισμούς», δήλωσε σχετικά ο κ. Γερουλάνος.

«Εγώ πάντως θεωρώ ότι χρειαζόμαστε πρόεδρο μία γυναίκα που θα είναι από τον προοδευτικό χώρο και η οποία θα είναι ένας άνθρωπος με δυνατές επαφές στο εξωτερικό.

Μακάρι και ο κ. Μητσοτάκης να θέλει κάτι τέτοιο, θεωρώ ότι ο συμβολισμός μιας γυναίκας στη θέση του Προέδρου Δημοκρατίας θα στείλει μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις. Υπάρχουν πολλά τέτοια πρόσωπα στην σκέψη μου», κατέληξε ο κ. Γερουλάνος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.