Κοροναϊός: Αυτά τα σχολεία κλείνουν στην Αθήνα. Νέο κρούσμα 36χρονη καθηγήτρια. Τραγικό λάθος 40χρονης

Ποια σχολεία κλείνουν στην Αθήνα εξαιτίας Κοροναϊού;

Νέα προληπτικά μέτρα για την εξάπλωση του κοροναϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές μετά την επιβεβαίωση τριών κρουσμάτων.

Στη Θεσσαλονίκη, επιβεβαιώθηκε την Τρίτη (26/02) η πρώτη ασθενής θετική στον COVID-19, ενώ μετά από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως νοσεί και ο 10χρονος γιος της.

Το πρωί της Τετάρτης (27/02) το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως μία ακόμα ασθενής έχει χτυπηθεί από τον κοροναϊο. Πρόκειται για 40χρονη γυναίκα, κάτοικο Αμαρουσίου, υπάλληλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Αυτά είναι τα σχολεία που κλείνουν στην Αθήνα:

Όπως έγινε γνωστό, το ΓYMNAΣIO KAI ΛYKEIO KOΛΛEΓIOY AΘHNΩN, το ΓYMNAΣIO KAI ΛYKEIO KOΛΛEΓIO ΨYXIKOY αλλά και NHΠIAΓΩΓEIO “I. M. KAPPAΣ” κλείνουν προληπτικά.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις σχολικές μονάδες βρίσκονται στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, θα παραμείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή 28/2, για προληπτικούς λόγους.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μέλους της σχολικής κοινότητας με προσβληθέντα από κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας της 40χρονης που νοσεί είναι καλή και νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα. Την ίδια ώρα, σε απολύμανση προχώρησε τηλεοπτικός σταθμός, όπου συστεγάζεται τράπεζα στην οποία εργάζεται ο σύζυγος της ασθενούς.

Τέσσερα κρούσματα στην Ελλάδα:

Σε τέσσερα ανέρχονται πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στη χώρα μας

Ελληνίδα 36 ετών, η οποία ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας είναι το τέταρτο κρούσμα κοροναϊού στη χώρα μας και δεύτερο στην Αθήνα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για καθηγήτρια που ζει στα δυτικά προάστια, αλλά δεν εργάζεται σε κάποιο σχολείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 36χρονη κάνει ιδιαίτερα μαθήματα, με τις Αρχές να έρχονται σε επαφή με όλους, όσοι ήρθαν σε επαφή, ώστε να τεθούν σε κατ’ οίκον απομόνωση.

Η 36χρονη μετά την επιστροφή της, εμφάνισε ήπια συμπτωματολογία. Είναι καλά στην υγεία της και παραμένει σε απομόνωση στο Π.Γ.Ν. «Αττικόν».

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Ως γνωστόν μια 40χρονη είναι το τρίτο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit η 40χρονη έκανε ένα λάθος πάνω στον πανικό της.

Πιο συγκεκριμένα η γυναίκα περίμενε μάταια να εξεταστεί στο νοσοκομείο «Σωτηρία» επί δυο ώρες και έτσι αποφάσισε για να τελειώσει η ταλαιπωρία της να μεταβεί σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsit μάλιστα η γυναίκα δεν φορούσε μάσκα και μιλούσε στο κινητό της πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να έχει διασπείρει τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Το νοσοκομείο αναμένεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα μετά τη συγκεκριμένη είδηση, καθώς είναι προφανές ότι δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Αν η γυναίκα είχε ενημερώσει για το πρόσφατο ταξίδι στη Βόρεια Ιταλία, ασφαλώς τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.