Ολική ανατροπή με νεκρό βρέφος, Παίδων: Τα μαζεύει ο ιατροδικαστής για σεξουαλική κακοποίηση. Ελεύθεροι οι γονείς

Τι αποκάλυψε ο ιατροδικαστής για το νεκρό βρέφος στο Παίδων;

Την επιστημονική του έκθεση μετά την ιατροδικαστική εξέταση στο 11μηνο βρέφος έστειλε την Τρίτη στις δικαστικές Αρχές ο ιατροδικαστής, που εξέτασε χθες το νεκρό παιδί από τη Συρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έκθεσή του, δεν υπάρχει πουθενά η λέξη «σεξουαλική» και ενώ περιγράφει σημάδια κακοποίησης στο 11μηνο βρέφος, αποφεύγει να τα χαρακτηρίσει σεξουαλικά -παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ιατροδικαστής σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες μίλησε για «πρωτόγνωρη σεξουαλική κακοποίηση στα ελληνικά χρονικά».

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στο συμπέρασμα της έκθεσης, που φέρει σημερινή ημερομηνία:

«Το ανωτέρω βρέφος σήμερα 1) δεν φέρει κακώσεις σώματος, 2) ο παρθενικός υμένας εν διαπλάσει, δε φέρει κακώσεις, 3) στην είσοδο του πρωκτού και στην περιπρωκτική χώρα παρατηρούνται σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος τινός οργάνου».

Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως: «Η αιτία θανάτου του ανωτέρω βρέφους θα προσδιοριστεί μετά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής έκθεσης νεκροψίας – νεκροτομής».

Από την πρώτη στιγμή, η μητέρα του παιδιού είχε υποστηρίξει ότι πολλές φορές χρειαζόταν να χορηγεί θεραπεία με μορφή υπόθετου στο βρέφος, την ώρα μάλιστα, που είχε σπασμούς και έντονες κρίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις.

Αυτά ισχυρίζονται και οι γονείς του μωρού.

Το μόνο που είναι βέβαιο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, είναι ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Πατέρας βρέφους: Έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα

Ο πατέρας του βρέφους υποστήριξε από την πλευρά του πως γίνονται λάθη από τους ανθρώπους και γι αυτό δεν θέλει να προχωρήσει σε μήνυση για την τροπή που είχε πάρει στην αρχή η υπόθεση. Ωστόσο πρόσθεσε πως κάποιοι έβγαλαν βιαστικά συμπεράσματα.

Ο πατέρας του βρέφους και ο εξάδελφός του, που φιλοξενείτο τις τελευταίες μέρες στο διαμέρισμα όπου διαμένει η οικογένεια στου Ζωγράφου, βρίσκονταν από την Κυριακή στην Ασφάλεια οικειοθελώς και σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας οι δύο άνδρες ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.