Κορονοϊός: Επιστρέφει το SMS στο 13033. Ποιες οι αλλαγές, διαφορετικές κατηγορίες

Τις πιο κρίσιμες μέρες περνάει η χώρα με τα νέα κρούσματα κορονοϊού και τις ειδαγωγές σε ΜΕΘ να κρίνουν τα νέα μέτρα.

Τι θα γίνει με το SMS στο 13033 και ποιες είναι οι πιθανότητες να επιστρέψει; Ο φόβος της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων για τον κορονοϊό.

Οι επόμενες μέρες μέχρι και τις 18 Αυγούστου είναι οι πιο κρίσιμες για τον κορονοϊό στην Ελλάδα, την εξάπλωσή του και τα νέα μέτρα.

Οι ειδικοί καταγράφουν με κάθε λεπτομέρεια τα νέα κρούσματα, που οφείλονται κυρίως στο συνωστισμό που παρατηρείται, ώστε να αποφανθούν για την εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα μας και να εισηγηθούν στην κυβέρνηση πιθανά νέα μέτρα.

Ο φόβος των υγειονομικών αρχών εστιάζεται στον Δεκαπενταύγουστο, ακριβώς επειδή αναμένεται να υπάρξουν λειτουργίες, έστω χωρίς λιτανείες και την περιφορά των εικόνων της Θεοτόκου.

Γι αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση έλαβε τα μέτρα απαγόρευσης για τις λιτανείες.

Και η ανησυχία τους δεν είναι τυχαία καθώς μετά τον Δεκαπενταύγουστο οι Έλληνες που θα επιστρέψουν από τις διακοπές (τα νησιά και την Περιφέρεια) θα μεταβούν στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου είναι πιθανό να αυξηθεί ο κίνδυνος της υπερμετάδοσης.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας έχουν εκφράσει έντονη ανησυχία μην μεταδοθεί ο ιός προς τα τέλος Αυγούστου, οπότε και θα έχουν επιστρέψει όλοι από την καλοκαιρινή ανάπαυλα.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση έχει έτοιμη λίστα με επιπλέον μέτρα που θα ανακόψουν την πορεία του ιού στη χώρα μας.

Εκτός από τα τοπικά lockdown που εφαρμόζονται ήδη, στο τραπέζι βρίσκεται πάντα και η επαναφορά του πενταψήφιου αριθμού 13033, αλλά σε μία διαφορετική μορφή.

Το νέο SMS στο 13033 αναμένεται να περιλαμβάνει πολύ λιγότερους περιορισμούς ενώ είναι πιθανό να εφαρμοσθεί για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, τονίζουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές.

Αυτό βέβαια μόνο στην περίπτωση που υπάρξει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού τις επόμενες 15 ημέρες.

Στην περίπτωση αυτή θα ανατραπεί πλήρως ο όποιος σχεδιασμός για τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη ακυρώθηκε η ΔΕΘ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.