Φιάσκο με μάσκες για παιδιά γιγάντων: «Πλήρως ακατάλληλες», «μάσκα Σρεκ» – Κόστος ντροπή [φωτο]

Δείτε τι μάσκες έδωσε η κυβέρνηση στους μαθητές και κλάψτε.

Η πρώτη μέρα στο σχολείο ολοκληρώθηκε, χωρίς να λείπουν τα ευτράπελα, αλλά και τα σοβαρά περιστατικά, με έναν γονιό να φτάνει στο σημείο να χτυπήσει καθηγητή, επειδή δεν ήθελε να φορέσει το παιδί του μάσκα.

Και εκεί που είπαμε, πάει, τελείωσε και αυτό, γύρισαν τα παιδιά στο σπίτι και έδειξαν στους γονείς τους τις μάσκες που τους μοίρασαν στο σχολείο. Και τι να δουν; Μάσκες αλεξίπτωτα!

Τις τελευταίες ώρες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φωτογραφίες από τέτοιες μάσκες, με τους γονείς να παραπονούνται ότι είναι πολύ μεγάλες για το πρόσωπο των παιδιών, τόσο πολύ μάλιστα που σε κάποιες περιπτώσεις καλύπτουν ολόκληρο το πρόσωπο.

Με μάσκα… τεραστίων διαστάσεων προμηθεύτηκαν οι μαθητές στα σχολεία, όπου χτύπησε σήμερα το πρώτο κουδούνι.

Φωτογραφίες που ανάρτησαν γονείς στα social media, κάνουν τις μάσκες να φαίνονται ακατάλληλες για τους μικρούς μαθητές, με το ύφασμα να καλύπτει ακόμα και ολόκληρο το πρόσωπο.

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα στα σχολεία και όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω στις μάσκες των μαθητών. Δεκάδες οι αναρτήσεις στο twitter για τις μάσκες που ήταν… τεράστιες στα μικρότερα παιδιά.

Αρκετοί γονείς τράβηξαν φωτογραφία τα παιδιά που φορούσαν τις μάσκες τους, όμως το ύφασμα ήταν τόσο μεγάλο καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρο το πρόσωπό τους.

Οι γονείς σχολίαζαν πως οι μάσκες κάνουν για… Κύκλωπες, ενώ κάποιοι άλλοι ευελπιστούν πως του χρόνου το μέγεθος της μάσκας θα κάνει στο παιδί τους.

Μεταξύ άλλων δεν έλειψαν τα σχόλια και για τα παγούρια.

«Οι “Κασσάνδρες” και οι καταστροφολόγοι διαψεύσθηκαν και οι μάσκες, σε χρόνο ρεκόρ, κατασκευάσθηκαν από ελληνικές επιχειρήσεις και ήταν εγκαίρως στα σχολεία». Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος από το 3ο Γενικό Λύκειο Αργυρούπολης, όπου παρέστη στον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ωστόσο το διαδίκτυο έχει γεμίσει με φωτογραφίες από τις μάσκες που δόθηκαν σήμερα στα παιδιά, οι οποίες είναι τόσο μεγάλες που μοιάζουν με κουκούλες, και γονείς καταγγέλλουν πως η κατάσταση όχι μόνο δεν είναι για γέλια, αλλά αντίθετα είναι τραγική και επικίνδυνη, καθώς, όπως λένε, πέρα από την προφανή ξεφτίλα δίνουν κι επιχειρήματα στους γονείς-αρνητές της μάσκας.

Παράλληλα θέτουν ερωτήματα για το πως μετά από 3 μήνες, που είχε στη διάθεσή της η κυβέρνηση να προετοιμαστεί για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μετά τις εξαγγελίες για δωρεάν χορήγηση μασκών στα παιδιά, έγινε σήμερα αυτό.

«Έδωσε η κυβέρνηση χρήματα και σε ποιόν για αυτές τις μάσκες; Πως φτιάχτηκαν οι μάσκες, χωρίς προδιαγραφές; Ποιος τις παρέλαβε, τις είδε και τις μοίρασε;» διερωτώνται.

Υπενθυμίζεται ότι αφού τελικά ο αριθμός δεν επαρκεί για 2 μάσκες ανά μαθητή και έτσι θα παραλάβουν 1 και σε μεταγενέστερο χρόνο θα δοθεί η δεύτερη λόγω προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί με το διαγωνισμό, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, ακατάλληλες κρίθηκαν 27.000 μάσκες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και επιστράφηκαν ως ακατάλληλες, καθώς λίγη ώρα μετά την άφιξή τους η ΚΕΔΕ ζήτησε να επιστραφούν. Υπενθυμίζεται ότι οι μάσκες που δόθηκαν κοστολογούνται στα 4,7 ευρώ η κάθε μία…

Και μερικές αναρτήσεις από τα social media όπου είναι σε εξέλιξη “τρελό πάρτυ” με τα σχόλια…:

Οι “δωρεάν” #μάσκες για τα #σχολεια που θα ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ από τα δημοτικά τέλη. Μέγεθος κατάλληλο για τον Σρεκ.

Η #μάσκα που μοίρασαν στα #σχολεία είναι για γίγαντες…

Αυτή η μάσκα δόθηκε για παιδί νηπιαγωγείου. Λογικά το μπουκάλι θα είναι 1,5 λίτρου. Καλή αρχή..

Το ευχάριστο με τις μάσκες στα #σχολεια είναι ότι μπορείς να αξιοποιήσεις το επιπλέον ύφασμα, για να ράψεις και μια φόρμα στο παιδί. Βγήκε και το μάθημα της γυμναστικής.

«Οι μάσκες– κουκούλες που μοίρασε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη στους μικρούς μαθητές για το άνοιγμα των σχολείων, όπως φαίνεται από τις εκατοντάδες φωτογραφίες που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο, θα ήταν για γέλια εάν δεν ήταν για κλάματα και άκρως επικίνδυνες», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Όπως σημειώνει, «για ακόμη μία φορά επιβεβαιώνεται το επιτελικό μπάχαλο του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως», σχολιάζοντας «εκτός εάν η υπουργός μας ενημερώσει ότι ο μέσος όρος των μασκών ήταν στο σωστό μέγεθος».

«Οι παλινωδίες των κ.κ. Μητσοτάκη- Κεραμέως είναι αυτές που τροφοδοτούν τις επικίνδυνες συνομωσιολογικές θεωρίες. Τους καλούμε επιτέλους να σοβαρευτούν και να προχωρήσουν στην απαραίτητη προμήθεια κατάλληλων μασκών για όλους τους μαθητές», καταλήγει ο Ν. Ηλιόπουλος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.