Χαλκίδα: Πέθανε από κορονοϊό 50χρονος που είχε κάνει την 1η δόση εμβολίου. Η αλήθεια που δεν λένε

Ποια είναι η αλήθεια για τον 50χρονο υγεινομικό που πέθανε από κορονοϊό, παρ’ όλο που είχε κάνει την πρώτη δόση εμβολίου;

Έφθασε τους 27 ο αριθμός των υγειονομικών που έχουν πεθάνει από κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς ο 50χρονος από τη Χαλκίδα ήταν τραυματιοφορέας.

Πέθανε από κορονοϊό 50χρονος τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου Χαλκίδας, μετά από σκληρή μάχη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου που εργαζόταν, ενημερώνει η ΠΟΕΔΗΝ μέσω του προέδρου της Μιχάλη Γιαννάκου.

«Εκεί, στη ΜΕΘ που έχασε τη ζωή του, μετέφερε δεκάδες διασωληνωμένους ασθενείς με κορονοϊό και τους έδινε κουράγιο ότι θα τα καταφέρουν να νικήσουν τον ιό.

Δυστυχώς, από χθες θρηνούμε τον χαμό του 27ου υγειονομικού από Covid-19», προσθέτει ο κ. Γιαννάκος και συνεχίζει:

«Δυστυχώς ο ίδιος δεν τα κατάφερε. Μόλις πριν από λίγες ημέρες εμβολιάστηκε την πρώτη δόση και δεν πρόλαβε να αναπτύξει αντισώματα.

Νόσησε από κορονοϊό μαζί με άλλους 6 τραυματιοφορείς του νοσοκομείου Χαλκίδας, μεταξύ αυτών και ο αδελφός του, που είναι επίσης τραυματιοφορέας στο νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ο αδελφός του και οι άλλοι συνάδελφοι ξεπέρασαν τη νόσο. Ο ίδιος δεν τα κατάφερε.

Ο 50χρονος εισήχθη 15 Απρίλη στην κλινική κορονοϊού με συμπτώματα του νοσοκομείου Χαλκίδας, στο οποίο εργαζόταν.

Στις 28 Απριλίου η υγεία του επιβαρύνθηκε και διασωληνώθηκε. Δεν υπήρχε κρεβάτι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Χαλκίδας. Ήταν όλα κατειλημμένα. Τελικά, την ίδια ημέρα, άδειασε ένα και μεταφέρθηκε.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συναδέλφους. Αθάνατος. Ήρωας πολέμου. Ήρωες πολέμου και οι 27.

Για την Πολιτεία, τίποτα.

Ακόμη να χαρακτηρίσει ως εργατικό ατύχημα τον θάνατο των θανόντων συναδέλφων από κορονοϊό. Οι οικογένειες των θανόντων συναδέλφων που έπεσαν στο καθήκον, βρίσκονται σε απόγνωση.

Στη Μεγάλη Βρετανία έδωσαν ήδη στις οικογένειες των θανόντων υγειονομικών από κορονοϊό 60.000 λίρες και προνόμια. Σε εμάς, μόνο λόγια και ”ατομική ευθύνη”. Όταν συμβαίνουν ατυχήματα στις ένοπλες δυνάμεις, ομιλούν για ήρωες και στήνουν ανδριάντες.

Σε εμάς, αδιαφορία».

Η δύσκολη αλήθεια βέβαια είναι ότι ο 50χρονος υγειονομικός είχε την ευκαιρία να εμβολιαστεί από τον Ιανουάριο, όπως και οι άλλοι υγειονομικοί, όμως δεν το έκανε.

Αν το είχε κάνει, θα είχε ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του εδώ και 4 μήνες με εμβόλιο Pfizer και θα είχε 95% προστασία.

Φαίνεται όμως ότι αποφάσισε να εμβολιαστεί πολύ αργότερα με αποτέλεσμα να κολλήσει κορωνοϊό πριν να αναπτύξει ικανά αντισώματα και να καταλήξει.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.