Αντιεμβολιαστές: Φασίστες, γραφικοί τύποι στο Σύνταγμα. Γιατί έξαλλοι με Εκκλησία, πώς τους άδειασε

Ενταση και επεισόδια επικράτησαν στο κέντρο της Αθήνας, καθώς η Ελληνική Αστυνομία με χημικά, βομβίδες κρότου λάμψης και εκτοξευτήρες νερού διέλυσε τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών στην Πλατεία Συντάγματος.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε περισσότερες από πέντε προσαγωγές έως τώρα, για τα επεισόδια που έγιναν το απόγευμα στο Σύνταγμα και τα Προπύλαια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο Σύνταγμα συγκεντρώθηκαν περίπου 3.500 αρνητές του εμβολίου.

Σε κάποια στιγμή που τους ζητήθηκε να απομακρυνθούν από τη Λεωφόρο Αμαλίας, γιατί παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία, άρχισαν να πετούν προς την πλευρά των αστυνομικών μπουκάλια και άλλα αντικείμενα.

Τότε οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν ρίψεις νερού με το ειδικό όχημα και περιορισμένη χρήση χημικών.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, δύο άντρες, που φορούσαν μπλούζες με εθνόσημα και κατευθύνονταν στη συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, δέχθηκαν επίθεση από αντιεξουσιαστές. Ο ένας από τους δύο άντρες χτυπήθηκε στο κεφάλι και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Και χρυσαυγίτες στη διαμαρτυρία αντιεμβολιαστών

Οι αντιεμβολιαστές, την ώρα που η χώρα και ο πλανήτης συνεχίζει να παρακολουθεί τη νέα έξαρση της πανδημίας, με την ακόμη πιο μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα να κυριαρχεί, διαμαρτύρονται κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, όπως και στην προηγούμενη διαμαρτυρία τους.

Πολίτες κάθε ηλικίας, άλλοι με ελληνικές σημαίες, σταυρούς και εικόνες στα χέρια, και άλλοι με πανό και πλακάτ.

«Οχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό», έγραφε ένα μεγάλο πανό, ενώ μια κυρία κρατούσε στα χέρια της πλακάτ που έλεγε: «Μείνετε μακριά από τα παιδιά μας», αναφερόμενη, προφανώς, στον εμβολιασμό που ξεκίνησε και για τα παιδιά.

Την ίδια ώρα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εξέδωσε φυλλάδιο, θέτει «τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» και απαντά σε όσα φοβούνται ορισμένοι πιστοί – Αλλάζει την προσωπικότητα; Είναι πιστοποιημένο; – Διαβάστε τις απάντήσεις.

Ένα φυλλάδιο με ερωτήσεις και απαντήσεις προωθεί στους κατά τόπους ναούς η Εκκλησία της Ελλάδος, συνδράμοντας στην πράξη την πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης υπέρ του εμβολιασμού για τον COVID19, μετά από σχετικό αίτημα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Απευθυνόμενο «προς το λαό», το φυλλάδιο της Εκκλησίας της Ελλάδος επιγράφεται «οι χριστιανοί μας ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν», με στόχο να καταπέσουν μύθοι και θεωρίες συνωμοσίας που εξυφαίνονται στη δημόσια σφαίρα, συσκοτίζοντας την αλήθεια.

Στον αντίποδα, προστρέχοντας στην επιστήμη, η Ιεραρχία της ελλαδικής εκκλησίας άναψε το πράσινο φως για ένα φυλλάδιο χωρίς ταμπού, που απαντά όλους τους προβληματισμούς της ελληνικής κοινωνίας, όπως λόγου χάρη:

-Aν τα εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό περιέχουν «εμβρυικά κύτταρα»,

-Aν μέσω αυτών επιτυγχάνεται ο «έλεγχος της προσωπικότητας» του ατόμου,

-Aν περιέχουν μαγνητισμό, νανοσωματίδια ή «τσιπάκι» ή

-Ποιες είναι οι διαφορές του εμβολίου mrna με τα «παραδοσιακά εμβόλια»,

καταλήγοντας πως η Εκκλησία «μιλά στα παιδιά της με την γλώσσα της Ευθύνης, της Αλήθειας και της Αγάπης».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.