Σάλος με 215.000 ευρώ Μπακογιάννη στον Σάκη Ρουβά για 17 λεπτά συναυλία την Πρωτοχρονιά: Τι συμβαίνει

Την αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων της Αθήνας προκάλεσε η απόφαση διοργάνωσης συναυλίας παραμονή πρωτοχρονιάς με τον Σάκη Ρουβά, διάρκειας 17 λεπτών.

Οι παρατάξεις καταγγέλλουν ότι το κόστος φτάνει τα 215 χιλιάδες ευρώ. Αντιδράσεις και στο twitter.

Η απόφαση διοργάνωσης συναυλίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς με τον Σάκη Ρουβά, διάρκειας 17 λεπτών, προκάλεσε την αντίδραση των δημοτικών παρατάξεων της Αθήνας, οι οποίες αναφέρουν ότι το κόστος φτάνει τα 215 χιλιάδες ευρώ.

«Ανοιχτή Πόλη», Παύλος Γερουλάνος, ως επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» και Λαϊκή Συσπείρωση εκτοξεύουν τα «βέλη» τους προς τον Κώστα Μπακογιάννη για το κόστος της συναυλίας.

Ανοιχτή Πόλη: Ο Δήμος Αθηναίων είναι εκτός τόπου και χρόνου

«Για μια ακόμη φορά ο Δήμος Αθηναίων αποδεικνύει ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου, πολύ μακριά από την πραγματικότητα και τις ανάγκες των δημοτών» και «σε μια στιγμή που η πανδημία καλπάζει και στον ορίζοντα φαίνεται όλο και πιο βέβαιο ένα λοκντάουν ή πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα μετά τις γιορτές, σε μια περίοδο που η ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια γονατίζει χιλιάδες νοικοκυριά» τονίζει σε ανακοίνωση της η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη».

Ενώ επισημαίνει ότι πρόκειται για μια συναυλία χωρίς κοινό στο υπαίθριο πάρκινγκ έξω από το θέατρο του Λυκαβηττού, με πρωταγωνιστή τον Σάκη Ρουβά και διάρκειας 17 λεπτών, η οποία θα κοστίσει 211.000 ευρώ και θα προβληθεί κατά το έθιμο από την ΕΡΤ.

Γερουλάνος: Γιορτή περιφρόνησης της λογοδοσίας και της διαφάνειας

Με δήλωση του ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» Παύλος Γερουλάνος, κατηγορεί μεταξύ άλλων τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη ότι χρησιμοποιεί «τον Δήμο Αθηναίων για τη δική του προβολή. Όπως έχει σχεδιαστεί και έχει ψηφιστεί από την παράταξη του κ. Μπακογιάννη, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 στον λόφο του Λυκαβηττού θα μείνει στην ιστορία ως ένα χλιδάτο πάρτι-αστραπή (θα διαρκέσει 17 λεπτά και θα κοστίσει 215.000 ευρώ), ως μια γιορτή περιφρόνησης της λογοδοσίας και της διαφάνειας, ως προσβολή προς τους πολίτες, τις θυσίες και τη νοημοσύνη τους. Ένα πάρτι που ‘πουλάει’ στην τηλεόραση, με χρήματα των Αθηναίων χωρίς καν τους Αθηναίους».

Λαϊκή Συσπείρωση: Μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας καταψήφισε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τεχνόπολης την απευθείας ανάθεση για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου επισημαίνοντας τα εξής:

«Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές.

Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται «επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ» όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης».

«Κατακραυγή» στο Twitter

Την ίδια ώρα χρήστες στο Twitter καταδικάζουν το γεγονός και λένε πως ένας γιατρός του ΕΣΥ δεν θα μπορέσει να πάρει σε 10 χρόνια τόσα χρήματα όσα ο Ρουβάς σε μόλις 17 λεπτά της ώρας. Άλλοι πάλι λένε πως είναι ντροπή από την πλευρά του καλλιτέχνη που δέχτηκε την πρόταση με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.