Συναγερμός: Έρχεται «πόλεμος» στα σούπερ μάρκετ. Αποθηκεύστε όσα τρόφιμα μπορείτε, τι θα συμβεί

Ακρίβεια: Εφιάλτης στα σούπερ μάρκετ. Ερχονται νέες αυξήσεις έως 30% σε βασικά αγαθά.

Μoιάζουν με πόλεμο οι συνθήκες αισχροκέρδιας στα σούπερ μάρκετ.

Αγοράστε και αποθηκεύστε τρόφιμα όσο προλαβαίνετε, διότι θα αυξηθούν κι άλλο οι τιμές.

Όλες οι εξελίξεις για την ακρίβεια.

Μπορεί ο πληθωρισμός που θα ανακοινωθεί αύριο και θα αφορά τον Δεκέμβριο του 2022, να είναι σημαντικά χαμηλότερος, από αυτόν του Νοεμβρίου που είχε διαμορφωθεί στο 8,5% και πολύ περισσότερο από τα υψηλά του Ιουνίου που ήταν στο 12,1%, ωστόσο εκείνοι που περνούν την πόρτα των σούπερ μάρκετ έχουν εντελώς διαφορετική άποψη.

Εκεί οι τιμές πραγματικά καλπάζουν και προκαλούν πονοκέφαλο στο οικονομικό επιτελείο και ασφυξία στα νοικοκυριά.

Οι διαφοροποιήσεις είναι πλέον καθημερινότητα και το όποιο φρένο είχε παρατηρηθεί προς το τέλος του περασμένου έτους, έχει δώσει την θέση τώρα στο γκάζι.

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο, παρά το κύμα ακρίβειας, ανακοινώνονται πολλές προσφορές σούπερ μάρκετ, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να γλιτώσουν χρήματα. Για παράδειγμα, ο ΑΒ Βασιλόπουλος κάνει εκπτώσεις -50% ή 1+1, ενώ το μεγαλύτερο online σούπερ μάρκετ e-Fresh.gr ανακοινώνει συνεχώς προσφορές 30%. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΑΒ Μόνιμη μείωση τιμής και e-Fresh.gr με δωρεάν μεταφορικά.

Ακρίβεια: Νέο κύμα αυξήσεων

Ήδη εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια μείωσης της κατανάλωσης σε βασικά αγαθά, όπως για παράδειγμα τα γαλακτοκομικά.

Αναλυτές πάντως σημειώνουν ότι η σημαντική αποκλιμάκωση των πληθωρισμού θα ξεκινήσει την στιγμή εκείνη που θα μειωθούν οι όγκοι των πωλήσεων και η βιομηχανία, αλλά και γενικότερη εφοδιαστική αλυσίδα, δει διαχρονική πτώση στους τζίρους της.

Μέχρι τότε πάντως η αγορά τρομάζει τους καταναλωτές και ειδικά εκείνη των σούπερ μάρκετ.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ακόμη κύμα αυξήσεων της τάξεως του 5% έως 10% σε αγαθά όπως γαλακτοκομικά, κρέατα και απορρυπαντικά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.