Συντάξεις Ιουνίου 2023 ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, Δημόσιο: Στα ΑΤΜ τα χρήματα, νέες ημερομηνίες, ώρες πληρωμής

Στα ΑΤΜ επιτέλους οι συντάξεις Ιουνίου 2023. Ποιες ημερομηνίες και ώρες θα γίνει η καταβολή των συντάξεων Ιουνίου 2023;

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Ιουνίου 2023 με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ, για αποφυγή συνωστισμού.

Οι ημερομηνίες πληρωμής (με ΑΜΚΑ) των συντάξεων ΙΚΑ Ιουνίου 2023 είναι:

🡆 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ NEA ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2024 ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 θα καταβάλουν τις συντάξεις Ιουνίου 2023 ο ΟΑΕΕ, η ΔΕΗ ,ο ΟΓΑ ,το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών), το ΝΑΤ, το ΚΕΑΝ, το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ και το ΕΤΑΤ.

Τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023 θα πληρωθούν οι συντάξεις Ιουνίου των ασφαλισμένων του ΙΚΑ των οποίων ο ΑΜΚΑ τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9 και των ασφαλισμένων του Δημοσίου των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Την επομένη Τρίτη 30 Μαΐου 2023 θα πληρώσει το τ. ΙΚΑ τις συντάξεις Ιουνίου στους ασφαλισμένους των οποίων ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8 αλλά και το Δημόσιο στους ασφαλισμένους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Σημείωση: Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλουν τις συντάξεις Ιουνίου 2023 όπως το Δημόσιο.

Το ίδιο ισχύει και για τις προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Ιουνίου 2023.

Την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 θα πληρώσει ο ΟΠΕΚΑ τις συντάξεις Ιουνίου των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων την ίδια ημερομηνία

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση

Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Ιουνίου 2023 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Συντάξεις Ιουνίου 2023: Τι ώρα εμφανίζονται τα χρήματα στους λογαριασμούς

Ένα συχνό ερώτημα των συνταξιούχων, όταν ανακοινώνονται οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων, είναι πότε τα χρήματα εμφανίζονται στα ΑΤΜ των τραπεζών, ώστε να μπορούν να κάνουν ανάληψη με την κάρτα τους

Η απάντηση είναι η εξής:

Τα ποσά των συντάξεων εμφανίζονται στα ΑΤΜ και είναι διαθέσιμα προς ανάληψη την προηγούμενη ΕΡΓΑΣΙΜΗ ημέρα της ημερομηνίας πληρωμής τις απογευματινές έως βραδινές ώρες (συνήθως από 18.00 έως 21.00 ανάλογα με την τράπεζα)

Επομένως αν η ημέρα πληρωμής είναι Δευτέρα τότε τα χρήματα των συντάξεων εμφανίζονται διαθέσιμα στα ΑΤΜ από την Παρασκευή το βράδυ (προηγούμενη ΕΡΓΑΣΙΜΗ ημέρα).

Διαβάστε ποιες συντάξεις έχουν αύξηση από 1.1.2023.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε αναλυτικά τι αλλάζει στις συντάξεις και πώς να το αντιμετωπίσετε.