Ο καθηγητής και η εξαφάνιση της 20χρονης Αγγελικής

Τι σχέση έχει ο μυστηριώδης καθηγητής του Manchester με την 20χρονη Αγγελική Σταυρουλάκη που εξαφανίστηκε πριν λίγους μήνες στην Κρήτη; Ποιος τον απήγαγε και γιατί;

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση-μυστήριο εξαφάνισης της Αγγελικής Σταυρουλάκη στην Κρήτη. Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου κατέθεσε ο καθηγητής πανεπιστημίου του Manchester, που είχε απαχθεί στο Λασίθι την προηγούμενη εβδομάδα και εμφανίστηκε φάντης-μπαστούνι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Πρόκειται για μια από τις πιο περίεργες υποθέσεις απαγωγής, καθώς συνδέεται με την εξαφάνιση της 20χρονης φοιτήτριας Αγγελικής Σταυρουλάκη, που χάθηκε τον Φεβρουάριο του 2010 από την Κρήτη.

Στη μυστηριώδη υπόθεση, που θυμίζει τη σειρά Χαρά Αγνοείται, ο 50χρονος καθηγητής διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την φοιτήτρια και μετά την εξαφάνισή της, έκανε αρκετές προσπάθειες για τον εντοπισμό της. Κάποιοι όμως δεν πείστηκαν για τις αγνές προθέσεις του και τον απήγαγαν με σκοπό να τον «ανακρίνουν».

Τα βλέμματα των αρχών στράφηκαν αμέσως στα μέλη της οικογένειας της κοπέλας, λόγω της γνωριμίας του μαζί της και λόγω της «εξαφάνισης» του αδερφού της το ίδιο διάστημα. Την ίδια ώρα φήμες για μυστηριώδη εγκυμοσύνη έδιναν κι έπαιρναν στους κλειστούς κύκλους του Λασιθίου. Μάλιστα, άγνωστοι τηλεφώνησαν στην οικογένεια του καθηγητή, ενημερώνοντας τους συγγενείς ότι δεν θα επιστρέψει ζωντανός, αν δεν πει την αλήθεια για την εξαφάνιση της Αγγελικής Σταυρουλάκη.

Μετά από μάταιες προσπάθειες των αρχών, ο καθηγητής εμφανίστηκε στο τμήμα Λασιθίου. Σύμφωνα με άνδρες της ΕΛΑΣ, οι απαγωγείς πείστηκαν να τον παραδώσουν και η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Ο αδερφός της Αγγελικής Σταυρουλάκη κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου και συνολικά έξι άτομα φέρονται να εμπλέκονται στο σχέδιο αρπαγής του καθηγητή. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες. Η μία από αυτές είναι μια 60χρονη που φρόντιζε για την διαμονή του κατά την περίοδο της εξαφάνισής του, και η άλλη είχε τον ρόλο του κακού, αφού εμφανίζονταν σαν υπαστυνόμος του τμήματος αναζητήσεων και έκανε ανακρίσεις στον καθηγητή.

Πάντως, οι περιγραφές που φέρεται να έδωσε στην αστυνομία ο καθηγητής προκαλούν σοκ. Όπως ο ίδιος αναφέρει στις καταθέσεις του, οι απαγωγείς τον έδερναν και τον υπέβαλαν σε.. εικονικές εκτελέσεις! Όταν εκείνος απαντούσε ότι δεν ξέρει κάτι για την εξαφάνιση της Αγγελικής Σταυρουλάκη, του έβαζαν το πιστόλι στον κρόταφο, μετρούσαν αντίστροφα και πατούσαν την σκανδάλη. Οπότε και αποδεικνύονταν ότι το όπλο είναι άδειο.

Εν τω μεταξύ, ίχνη της άτυχης κοπέλας δεν έχουν εντοπιστεί και η εξάφανιση της Αγγελικής Σταυρουλάκη παραμένει άλυτο μυστήριο.

Διαβάστε πώς έγινε η εξαφάνιση της Αγγελικής Σταυρουλάκη, το τέλος στο Χαρά Αγνοείται και την ανησυχητική πρόβλεψη του Γέροντα Παΐσιου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.