Γιατί παραιτήθηκε ο Γ.Γ. Οικονομικών, Δημ. Γεωργακόπουλος

Παραίτηση-βόμβα υπέβαλε ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών με επιστολή την οποία απέστειλε στον πρωθυπουργό. Γιατί παραιτηθηκε ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος;

Επισήμως, η παραίτησή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρη Γεωργακόπουλου έγινε για προσωπικούς λόγους. Οι πληροφορίες όμως λένε οτι οι πραγματικοί λόγοι είναι η έλλειψη επικοινωνίας με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, καθώς και το γεγονός ότι επιχειρήθηκε να του χρεωθεί η κακή πορεία των εσόδων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος θεώρησε ότι είχε παραμεριστεί και υποβαθμιστεί ο ρόλος του από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι είχε συγκρουστεί πολλές φορές με τον «τσάρο της ελληνικής οικονομίας για την ως τώρα ασκούμενη πολιτική».

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, την παραίτηση Γεωργακόπουλου ζήτησε ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου.

Ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Γεωργακόπουλος είχε επισημάνει στον προϊστάμενό του υπουργό ότι με τη διαχείριση που γίνεται μέχρι σήμερα «δεν πρόκειται να βγουν τα νούμερα».

Αναμένονται αντιδράσεις απ το Μέγαρο Μαξίμου αφού η παραίτηση του Δημήτρη Γεωργακόπουλου είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει σοβαρούς κραδασμούς στους κόλπους της κυβέρνησης και την επίσπευση των αποφάσεων του πρωθυπουργού.

Και όλα αυτά, ενώ εντείνονται οι πληροφορίες για απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από του υπουργείο Οικονομικών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.