Η αλήθεια για το email χρεοκοπίας το Πάσχα

Από υψηλόβαθμο στέλεχος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος του εξωτερικού στάλθηκε το επίμαχο email που προέβλεπε αναδιάρθρωση χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα. Ποια η αλήθεια για το νέο email της χρεοκοπίας;

Το email για χρεοκοπία το Πάσχα εστάλη σε πελάτη τράπεζας από υψηλόβαθμο συνεργάτη της Τράπεζας. Το email έφερε τη σημείωση ότι είναι για προσωπική χρήση και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να διακινηθεί σε άλλους.

Το email χρεοκοπίας το Πάσχα σύμφωνα με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έφυγε από υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος του κόσμου στο Λονδίνο. Το στέλεχος αυτό έστειλε το email σε Έλληνα πελάτη του και αυτός με την συνέχεια σε γνωστό του και αυτός σε άλλο γνωστό και έτσι έγινε μια αλυσίδα με το email να “ταξιδεύει” από υπολογιστή σε υπολογιστή σπέρνοντας τον πανικό στις αγορές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την αστυνομία, έχει σταλεί ήδη σήμα στην ιντερπόλ για να εντοπιστεί ο αποστολέας και να καταθέσει.

Στη συνέχεια ο εισαγγελέας θα ζητήσει δίωξη εις βάρος του ενώ η ελληνική κυβέρνηση ανάμενεται να κινήσει τις διαδικασίες για αγωγή κατά του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Πριν από λίγη ώρα πάντως η αμερικάνικη επενδυτική τράπεζα σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι η ίδια και οι υπάλληλοί της δεν έχουν κάνει τίποτα μεμπτό και τονίζει παράλληλα ότι συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές στην έρευνα που έχουν ξεκινήσει.

“Συνεργαζόμαστε με τις αρχές και δεν θεωρούμε ότι υπήρξε κάποια παράβαση από το ίδρυμα ή τους υπαλλήλους του”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εστάλη με e-mail. Χθες το χρηματιστήριο έπεσε κατά 2,6% ενώ τα ελληνικά spreads εκτινάχθηκαν σις 1174 μονάδες.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διέψευσε κατηγορηματικά οτι πάμε για αναδιάρθρωση χρέους το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Καλή Ανάσταση..

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.