Αναρχικοί κατέβασαν σημαία. Ακροδεξιοί τα έσπασαν. Χάος

Αντιεξουσιαστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από το Πανεπιστήμιο, ενώ ακροδεξιοί τα έκαναν λαμπόγυαλο στην Αχαρνών. Χαμός στην Αθήνα.

Μάχες χαρακωμάτων στην Αθήνα με αντιεξουσιαστές και ακροδεξιούς να διαμαρτύρονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Αντεξουσιαστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών που τελεί υπό κατάληψη, ενώ στην θέση της ανέβασαν μαύρες και κόκκινες σημαίες. Έκλεισε για λόγους ασφαλείας το μετρό στο Πανεπιστήμιο.

Έγγραφο προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με το οποίο του γνωστοποιεί ότι το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30) τελεί υπό κατάληψη από 30 περίπου άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου, απέστειλε ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Την ίδια ώρα ένταση επικράτησε στις οδούς Αχαρνών και Φυλής, στο κέντρο της Αθήνας, όπου ομάδα χρυσαυγιτών επιτέθηκε, πετώντας αντικείμενα, σε καταστήματα που ανήκουν σε αλλοδαπούς. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών, στη βίλα «Αμαλία», που τελεί υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, μεγάλη ομάδα ατόμων, που ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο και συμμετείχαν νωρίτερα στην πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 44χρονου, προχθές στη διασταύρωση 3ης Σεπτεμβρίου και Αχαρνών, επιτέθηκαν στους καταληψίες της βίλας «Αμαλία» με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές.

Επενέβησαν τα ΜΑΤ κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πετώντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αυτή την ώρα γίνονται προσαγωγές ατόμω που επιτέθηκαν.

Οι αστυνομικοί έκαναν και χρήση δακρυγόνων για να τους απωθήσουν. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 50 προσαγωγές, οι 48 στον Άγιο Παντελεήμονα και οι 2 στην οδό Ακαδημίας.

Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη κατάσταση με ακραίες ομάδες πολιτών να προχωρούν σε ακραίες ενέργειες. Όλοι τώρα ελπίζουν οι εκ διαμέτρου αντίθετες ακραίες αυτές φωνές να μην συναντηθούν και επέλθει έκρηξη.

Μήπως τελικά τα άκρα δεν είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους;

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.