Γιατί έκλεισαν τα Applebee’s. Χρεοκοπία

Γιατί έκλεισαν ξαφνικά τα Applebee’s και έφυγε ο ιδιοκτήτης στο εξωτερικό; Tί ακριβώς συνέβη και τα βρόντηξαν;

Η οικονομική κρίση άρχισε να χτυπάει την άλλοτε επιτυχημένη εταιρεία – πρότυπο, πριν από μερικούς μήνες. Ωστόσο η κυρία Μαρία Τζάννες Γκορίτσα, πρόεδρος της εταιρείας MILOMEL HELLAS, ιδιοκτήτριας της φίρμας Applebee’s αλλά και των εστιατορίων στη χώρα μας, δεν περίμενε να χρεοκοπήσει η επιχείρηση και κατέβαλε όλες τις προσπάθειες προκειμένου να κρατήσει ανοιχτά τα μαγαζιά και τους εργαζόμενούς της στα πόστα τους.

Τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο, σύμφωνα με το planet-greece. Οι πιστωτές απαιτούσαν τα χρήματα των επιταγών τους κι εκεί ξεκίνησε το γαϊτανάκι των χρεών, το οποίο τελικά έγινε θηλιά. Οι εργαζόμενοι στα Applebee’s παρέμειναν απλήρωτοι τους τελευταίους 2μισυ μήνες. Κι ενώ, σε ορισμένα καταστήματα, μέχρι και την τελευταία στιγμή οι υπεύθυνοι έκαναν προσλήψεις στη θέση των σερβιτόρων, ξαφνικά όλα τα εστιατόρια Applebee’s κατέβασαν ρολά.

Τις πόρτες κοσμούν πλέον τα λουκέτα. Όλοι έχουν εξαφανιστεί και κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται οι υπεύθυνοι, ούτε καν η πρόεδρος της εταιρείας για την οποία λέγεται να έχει εγκαταλείψει την Ελλάδα και να βρίσκεται στο εξωτερικό.

Η αλυσίδα εστιατορίων Applebee’s ήταν η μεγαλύτερη αλυσίδα εστιατορίων στο χώρο του casual dining παγκοσμίως, διαθέτοντας 1.650 καταστήματα. Στην Ελλάδα, τα Applebee’s αποτελούσαν τη μεγαλύτερη αλυσίδα στην κατηγορία τους, με 6 καταστήματα (4 στην Αττική και 2 στη Θεσσαλονίκη), που ανήκουν στην εταιρεία Milomel Hellas ΑΕ, η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης και ανάπτυξης του σήματος Applebee’s για την Ελλάδα καθώς και για χώρες των Βαλκανίων.

Διαβάστε γιατί κλείνουν τα Glou.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.