Νορβηγία: δεύτερη επίθεση με πυροβολισμούς

Δεν έχει τέλος το δράμα στη Νορβηγία. Την ίδια ώρα της έκρηξης στο Όσλο, άγνωστος πυροβόλησε μέσα σε κατασκήνωση νεολαίας στην Ουτόγια.

Πυρ άνοιξε άγνωστος σε κατασκηνώσεις της κομματικής νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος της Νορβηγίας στην Ουτόγια, τραυματίζοντας αρκετούς την στιγμή που επικρατούσε χάος από την έκρηξη στο Όσλο με στόχο την έδρα της κυβέρνησης.

Στην Ουτόγια συνελήφθη ένας ύποπτος. Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο εάν τα δύο περιστατικά συνδέονται.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς. Στο μικρό νησί της Ουτόγια επικράτησε πανικός μέχρι να φτάσουν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι κατασκηνωτές δεν είχαν καταφέρει ακόμη να συνέλθουν από το σοκ της είδησης για την επίθεση στο κέντρο του Όσλο.

Ο άγνωστος εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στο νησί Ουτόγια, φορώντας στολή αστυνομικού, και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Το τηλεοπτικό κανάλι NRK ανέφερε πως από τα πυρά τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Στις εγκαταστάσεις ήταν παρόντα περίπου 700 νεαρά άτομα, οι περισσότεροι μεταξύ 14 και 18 ετών, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Εργατικού κόμματος.

Παράλληλα, η νορβηγική αστυνομία ζήτησε από τους κατοίκους της νορβηγικής πρωτεύουσας να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.