Ποιος ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας: ονόματα

Ανατροπή στην κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς αλλάζουν τα ονόματα για νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ποιος θα αναλάβει τα ηνία της χώρας;

Η κυβέρνηση μπορεί να εμμένει στο πολιτικό πλαίσιο που σκιαγράφησε ο Γ. Παπανδρέου για την συγκρότηση κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας, δεν φαίνεται όμως να επιμένει το ίδιο και στο πρόσωπο που θα ηγηθεί μιας τέτοιας κυβερνήσεως. Διαβάστε τον επικρατέστερο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Η δήλωση του υπουργού επικρατείας Ηλία Μόσιαλου «ο πρωθυπουργός δεν έθεσε ως όρο να ηγηθεί αυτής της κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης. Αντιθέτως αναφέρθηκε στην από κοινού αναζήτηση και του επικεφαλής της», ανοίγει (και δημοσίως) τον δρόμο για επικεφαλής και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Φυσικά και ισχύουν οι πληροφορίες ότι ο κ. Παπανδρέου είχε σκεφτεί (και συζητήσει με τον κ. Βενιζέλο) να αναλάβει αυτός τον σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης στήριξης. Φαίνεται όμως ότι οι πρώτες διερευνητικές προσπάθειες (με ΝΔ, Καρατζαφέρη, Ντόρα και Φώτη Κουβέλη) δεν προχωρούν.

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου, στην περίπτωση που η ΝΔ συμφωνήσει να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, είναι αποφασισμένος να παραχωρήσει την Πρωθυπουργία, όχι μόνο σε πρόσωπο από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σε πρόσωπο που προέρχεται από την αξιωματική αντιπολίτευση. Δεν θέλει πάντως τον Βενιζέλο για την πρωθυπουργία, αλλά άλλο πρόσωπο που θα προέρχεται από την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ή τεχνοκράτη.

Ήδη στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου, έχει πέσει το όνομα του πρώην υπουργού και επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σταύρου Δήμα, αντιπροέδρου της ΝΔ. Εκτός του Δήμα, ακούγεται έντονα το όνομα του Πέτρου Μολυβιάτη, ακόμα και αυτό το Κώστα Καραμανλή (χωρίς όμως πολλές πιθανότητες). Τέλος δεν αποκλείεται η συμβιβαστική πρόταση από την Αριστερά με νέο πρωθυπουργό τον κ. Κουβέλη, ενώ έντονα ακούγεται και το όνομα του Λουκά Παπαδήμου.

Ο Παπανδρέου εμμένει πάντως στο αίτημα για εκλογές τον Μάρτιο. Τα άλλα όλα είναι διαπραγματεύσιμα.

Διαβάστε το βιογραφικό του Λουκά Παπαδήμου, το σενάριο για Παπαδήμο-Δήμα-Βενιζέλο πρωθυπουργό και ποιον πολιτικό προτείνει για νέο πρωθυπουργό ο Καρατζαφέρης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.