Eκλογές 2012 Δημοσκόπηση: ποια 7 κόμματα στη Βουλή

Τι δείχνει η δημοσκόπηση που έκανε το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις εκλογές 2012; Ποια 7 κόμματα μπαίνουν στη Βουλή;

Μια δημοσκόπηση για τις εκλογές 2012 διαφορετική από τις άλλες σε ότι αφορά τα ποιοτικά στοιχεία της, αφού κανείς δεν μπορεί να την ψέξει ούτε για αντιεπιστημονικές μεθόδους – το αντίθετο μάλιστα – ούτε ότι ευνοεί κάποιο ή κάποια κόμματα, όπως κατηγορούνται πολλές από τις μεγάλες εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Πρόκειται για την δημοσκόπηση για τις εκλογές 2012 που πραγματοποίησε με απόλυτα έγκυρο τρόπο το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και τα αποτελέσματά της είναι εξαιρετικά αρνητικά για το ΛΑΟΣ που μένει εκτός Βουλής με ποσοστά που ξεκινούν από το 1,7% (λέμε ξεκινούν γιατί είναι περί αρχικής πρόθεσης ψήφου, χωρίς αναγωγή των αναποφάσιστων).

Εν τέλει δείχνει επτακομματική Βουλή με “αρχική” διαφορά ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στις 3,4 μονάδες, ενώ ανάμεσα στα κόμματα που φαίνεται ότι θα βρεθούν στη Βουλή είναι για μία ακόμα φορά η Χρυσή Αυγή που έχει την αποδοχή όλο και μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού. Και σε αυτή την δημοσκόπηση για τις εκλογές 2012 δεν φαίνεται να πείθουν ούτε ο Α.Σαμαράς, ούτε ο Ε.Βενιζέλος και σε καμία περίπτωση δεν πλησιάσουν ούτε το 40% και με αναγωγή, στο σύνολο των ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις εκλογές 2012 στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ:18%
ΠΑΣΟΚ:14,6%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ:9,8%
ΣΥΡΙΖΑ:10,4%
ΚΚΕ:8,1%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ:5,6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ:4,9%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ:4,3%
ΛΑΟΣ:1,7%

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις εκλογές 2012, στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 47,1%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,2%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,5%, ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, ΚΚΕ 4,7%.

Η δυναμική που καταγράφουν για μία ακόμα φορά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή εντυπωσιάζουν, ενώ η Αριστερά δείχνει να παγιώνει τα ποσοστά της. Το ΠΑΣΟΚ, οριστικά μπαίνει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, αφού και με αναγωγή των αναποφάσιστων είναι πρακτικά αδύνατο να ξεπεράσει το 16-17%, ποσοστό και πάλι βέβαια υψηλό σε σχέση με το έγκλημα που έχει διαπράξει.

Διαβάστε ποια δημοσκόπηση για τις εκλογές 2012 δείχνει 9 κόμματα στη Βουλή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.