Αγανακτισμένοι: δίνουν ραντεβού σήμερα στο Σύνταγμα

Πότε ανανεώνεται το ραντεβού των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα; Τι ώρα αποφασίστηκε να γίνει διαμαρτυρία και πού;

Ραντεβού στις 6 το απόγευμα δίνουν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας οι «Αγανακτισμένοι πολίτες».

Πρόκειται για ένα διαδικτυακό κίνημα πολιτών, στα πρότυπα του αντίστοιχου ισπανικού, που αντιδρά στην οικονομική κρίση, οργανώνεται μέσω facebook, και αποφασίζει να διαμαρτυρηθεί στο Σύνταγμα για όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στη χώρα μας.

Είναι ενδεικτικό ότι δεκάδες νέα μέλη το δευτερόλεπτο συγκέντρωνε το απόγευμα η ομάδα των «Αγανακτισμένων» στο Facebook.

Οι εμπνευστές της ιδέας δίνουν ραντεβού σε κεντρικές πλατείες των πόλεων τους για σήμερα 15 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα (στο Σύνταγμα στην Αθήνα, στo Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, στη Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα αλλά και αλλού) .

Φέρνουν ως παράδειγμα τη συγκέντρωση στη Puerta del Sol της Μαδρίτης, όπου διαδηλώνουν αυτές τις ημέρες οι Ισπανοί. «Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες, με ραντεβού στον δρόμο » τονίζουν μέλη αυτής της ομάδας στο διαδίκτυο.

Η αθηναϊκή ομάδα των Αγανακτισμένων εξαφανίστηκε από το Facebook γύρω στις 7 το απόγευμα, και σύντομα αντικαταστάθηκε από νέα. Λίγο πριν η σελίδα εξαφανιστεί, ο αριθμός των μελών ξεπερνούσε τις 7.500.

Διαβάστε με ποιο σύνθημα καλούν στο Σύνταγμα οι Αγανακτισμένοι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.