Πιο καλός ο Αστέρας στον τελικό. Το παρελθόν του τον εκθέτει όμως

Μπορεί ο Ολυμπιακός να νίκησε τον Αστέρα, όμως αυτό το Κύπελλο δικαιούται να αισθάνεται ότι το έχει κατακτήσει και ο Αστέρας Τρίπολης. Ποιος είναι όμως ο πραγματικός νικητής μέσα στο γήπεδο στον τελικό κυπέλλου;

Βγάζοντας έξω την διαιτησία και βγάζοντας έξω και όσα γίνανε μετά τον αγώνα του τελικού Κυπέλλου με το ξύλο μεταξύ ποδοσφαιριστών, τις δηλώσεις κλπ, ας κρατηθεί μόνο η εικόνα του ματς.

Ποιος ήταν καλύτερος όμως; Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Αστέρας Τρίπολης ήταν αυτός που προσπαθούσε να παίξει πιο στρωτό ποδόσφαιρο. Με οργανωμένη άμυνα, πρέσινγκ, αλλά και συνδυασμούς στις επιθέσεις του.

Ο Αστέρας Τρίπολης, έμοιαζε πιο ομάδα μέσα στο γήπεδο. Βέβαια, Ράγιο είχε η ομάδα της Τρίπολης, και όχι ο Ολυμπιακός. Όπως και τον Σανκαρέ που δέσποζε στην άμυνα. Και, βέβαια, τα χαφ του Αστέρα κάνανε εξαιρετική δουλειά κι ανασταλτικά κι επιθετικά. Όσο, φυσικά, είχαν δυνάμεις, αφού στην παράταση είχαν κουραστεί και οι δυο ομάδες, ενώ υπήρχαν και τραυματισμοί.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός δεν ικανοποίησε και τα περισσότερα ατού του δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Ο Αμπντούν έκανε κάποιες ωραίες ενέργειες, είχε συμμετοχή στα γκολ, αλλά υπήρχαν και σημεία του παιχνιδιού που χανόταν μέσα στο γήπεδο. Ο Μήτρογλου δεν φάνηκε. Ο Μασάντο παραγωγικά δεν έκανε κάτι. Επίσης, είχε πρόβλημα ο Ολυμπιακός και με την ανάπτυξη από τα άκρα.

Με λίγα λόγια, ο Ολυμπιακός είχε την ίδια άσχημη εικόνα όπως στα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος. Ο Αστέρας Τρίπολης έδειξε περισσότερο τσαγανό μέσα στο ματς και μεγαλύτερη ποικιλία στην ανάπτυξή του και για αυτό άξιζε περισσότερο την νίκη.

Για το δικαίωμα στο όνειρο που στέρησαν από τους Αρκάδες οι διαιτητές, και συγκεκριμένα ο Γιάχος με τον Τριτσώνη, δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά.

Βέβαια για να λέγονται όλα, το εν λόγω σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου “εκτέλεσε” στο πρόσφατο παρελθόν και συγκεκριμένα πριν 2 χρόνια, τον ιστορικό Ηρακλή για να σωθεί ο υποβιβασμένος στους αγωνιστικούς χώρους τότε, Αστέρας Τρίπολης του προέδρου Μποροβήλου που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο της Ελληνικής διαιτησίας.

Τελικά το ελληνικό ποδόσφαιρο, πρέπει να έρθει η τρόικα, για να σωθεί, γιατί αυτοί που φωνάζουν σήμερα και θα φωνάζουν πάντα, την έχουν και αυτοί λερωμένη την φωλιά τους για το κατάντημά του ελληνικού ποδοσφαίρου όπως την έχουν και οι σημερινοί ιθύνοντες.

Διαβάστε για την δήλωση του διαιτητή Γιάχου για το λάθος πέναλτι.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.