Μαγειρίτσα: γιατί να τη φάμε πριν το τραπέζι του Πάσχα

Γιατί θα ήταν καλύτερο να φάμε τη μαγειρίτσα πριν το τραπέζι του Πάσχα σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος;

Οτιδήποτε είναι καλά γραμμένο στην παράδοση, εκτός από γευστικό ή εθιμοτυπικό έχει πάντα και έναν καλά μελετημένο σκοπό. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τη μαγειρίτσα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου.

Μην ξεχνάτε άλλωστε πως παλιότερα ήταν πολύ περισσότερος ο κόσμος που νήστευε για όλες τις ημέρες της Σαρακοστής.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συστήνουν μια μαγειρίτσα , όπως είναι η μαγειρίτσα για γευστική “γέφυρα” ανάμεσα στην περίοδο της νηστείας και την επιστροφή στην κρεωφαγία.

Ένας τρόπος να προετοιμάσετε σωστά το σώμα σου για τη μετάβαση, χωρίς παρατράγουδα! είναι να φάτε μαγειρίτσα πριν το τραπέζι του Πάσχα.

“Η μαγειρίτσα προετοιμάζει το έδαφος! Είναι το ενδιάμεσο διατροφικό στάδιο ανάμεσα στη νηστεία και τα φαγητά του Πάσχα… Καλό είναι να ξεκινήσεις λοιπόν με ένα πιάτο μαγειρίτσα και μια σαλάτα” επισημαίνει η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Αθηνά Ρούντου.

Αν πάλι δεν σας αρέσει και τόσο η μαγειρίτσα , τότε δοκιμάστε να ετοιμάσετε μια κρεατόπιτα ή μια νοστιμότατη κοτόσουπα που θα παίξει τον ίδιο ακριβώς ρόλο.

Δείτε τις οδηγίες βήμα βήμα μία κλασσική συνταγή μαγειρίτσας από τον Μαμαλάκη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.