Μετεγγραφές 2014: στην ίδια πόλη φοιτητές τα αδέρφια. Προϋποθέσεις

Ποιες οι προϋποθέσεις για να είναι στην ίδια πόλη φοιτητές τα αδέρφια; Τι θα γίνει με τις μετεγγραφές 2014;

Υπουργική απόφαση με την οποία τα αδέρφια θα μπορούν να σπουδάσουν στην ίδια πόλη αναμένεται να εκδώσει το Υπουργείο Παιδείας, μετά και το άνοιγμα των μετεγγραφών 2014.

Αυτό θα μπορεί να γίνει σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχουν ομοειδή τμήματα μεταξύ του ιδρύματος στο οποίο εισήχθη ένας υποψήφιος και του ιδρύματος στο οποίο θα γίνει η μετεγγραφή.

Με τον τρόπο αυτό και μέσω των μετεγγραφών 2014, το υπουργείο Παιδείας, επιδιώκει να δώσει μια ανάσα στα ιδρύματα καθώς είναι πιθανόν σε κάποιες περιπτώσεις να αποσυμφορηθεί η ζήτηση προς κεντρικά ΑΕΙ αν οι οικογένειες έχουν ήδη ένα παιδί που σπουδάζει σε επαρχιακή πόλη και αποτελεί συμφέρον προς αυτές να σπουδάσει εκεί και το δεύτερο παιδί τους.

Εν τω μεταξύ, στο Μαξίμου θα συζητηθούν τα οικονομικά προβλήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, όπως και το ακανθώδες θέμα των μετεγγραφών 2014, που σύμφωνα με τους πρυτάνεις θα προκαλέσουν τον Σεπτέμβριο «ασφυξία» στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σημειώνεται, πως η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο θα γίνει παρουσία και του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Στόχος να βρεθούν λύσεις ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν ομαλά τα Πανεπιστήμια στα οποία οι περικοπές ανέρχονται μεταξύ 12% και 18%, αλλά στα ερευνητικά κέντρα είναι πολύ υψηλότερες.

Διαβάστε πότε ξεκινούν οι μετεγγραφές 2014.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2023 στις Πανελλήνιες 2023.