Αμφίπολη: συγκλονίζουν οι νέες φωτογραφίες του μεγαλοπρεπούς τάφου

Δείτε τις νέες φωτογραφίες από τον τάφο της Αμφίπολης.

Συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά, στην Αμφίπολη, από την ΚΗ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, με τις αποκαλύψεις να αφήνουν τους παρευρισκομένους αλλά και τους αρχαιολόγους με το στόμα ανοιχτό.

Με τη αφαίρεση χωμάτων από τον προθάλαμο του τάφου στην Αρχαια Αμφίπολη, στον χώρο πίσω από τον τοίχο των Σφιγγών, αποκαλύφθηκε τμήμα μαρμαροθετημένου δαπέδου, με λευκά, μικρά ακανόνιστα τμήματα μαρμάρου, σε κόκκινο φόντο. Στο κατώφλι του πρώτου διαφραγματικού τοίχου των Σφιγγών, εντοπίστηκαν επί της νωπογραφίας η οποία το κάλυπτε, ίχνη μπλε χρώματος.

Οι τρεις χώροι, που δημιουργούνται από την κατασκευή των εγκάρσιων διαφραγματικών τοίχων, κατά μήκος της θόλου, φαίνεται ότι καταχώθηκαν κατά την σφράγιση του τάφου της Αμφίπολης. Οι τοίχοι, εν μέρει, λειτουργούν και ως στοιχεία αντιστήριξης των χαλαρών επιχώσεων. Τόσο το κενό στον εξωτερικό τοίχο σφράγισης όσο και οι οπές στα επόμενα διαφράγματα, που πιθανόν να έχουν προέλθει από αφαίρεση λίθων ή και από μη τοποθέτηση λίθων, φαίνεται ότι αποτελεί μέρος σχεδίου σφράγισης του τάφου.

Σημειώνεται, πως παράλληλα με την πρόοδο της ανασκαφικής έρευνας στον τάφο της Αμφίπολης, εξελίσσεται η ολοκλήρωση των εργοταξιακών υποδομών καθώς και η θωράκιση του μνημείου και του ευρύτερου χώρου του, από απρόσμενες καιρικές συνθήκες.

Δείτε τις νέες εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον τάφο της Αμφίπολης:

Διαβάστε πώς “βρήκαν” οι Σκοπιανοί τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.