Μουντομπάσκετ 2014, HΠΑ-Σερβία: τα τελευταία νέα πριν από τον μεγάλο τελικό

Ποια τα τελευταία νέα πριν από τον μεγάλο τελικό στο Μουντομπάσκετ 2014 ανάμεσα σε ΗΠΑ και Σερβία;

Το απόλυτο φαβορί, οι ΗΠΑ κόντρα στην έκπληξη της διοργάνωσης Σερβία θα συναντηθούν απόψε (14/9, 10 μ.μ.) στην Μαδρίτη στον μεγάλο τελικό του Μουντομπάσκετ 2014 της Ισπανίας.

Η Σερβία αποτελεί την έκπληξη, όχι γιατί στερείται παράδοσης και μπασκετικής σχολής, αλλά διότι η είσοδος της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν προμήνυε ότι θα έφτανε μέχρι τον τελικό. Στην πρώτη φάση ηττήθηκε από Ισπανία, Βραζιλία και Γαλλία, νίκησε μόνο το Ιράν και την Αίγυπτο και προκρίθηκε ως τέταρτη από τον όμιλο της στους «16». Από τον αγώνα κόντρα στην Εθνική, ωστόσο, «μεταμορφώθηκε». Νίκησε εύκολα Ελλάδα και Βραζιλία, έκανε εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο και άντεξε στο δεύτερο στον ημιτελικό κόντρα στην Γαλλία και έφτασε δίκαια μέχρι τον τελικό για πρώτη φορά μετά το 2002 και το Μουντομπάσκετ της Ινδιανάπολις, στο οποίο κατέκτησαν τον τελευταίο τους παγκόσμιο τίτλο.

Αντίθετα οι ΗΠΑ έφτασαν σαν τρένο μέχρι τον τελικό. Έχουν νικήσει και στα 8 ματς, που έχουν δώσει μέχρι τώρα στην διοργάνωση με μικρότερη διαφορά εκείνη των 21 πόντων στην νίκη επί της Τουρκίας (98-77)!

Κοινό στοιχείο και των δύο ομάδων είναι ότι βασίζονται στα νιάτα! Ο μέσος όρος ηλικίας των «πλάβι» του Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι τα 22 χρόνια. Εκείνος των ΗΠΑ του «δασκάλου» Μάικ Σιζέφσκι τα 24!

Οι Τζέιμς Χάρντεν, Στέφεν Κάρι, Άντονι Ντέιβις είναι τα «βαριά όπλα» των Αμερικανών, οι οποίοι στην πορεία του Μουντομπάσκετ 2014 έχουν πάρει πολύτιμη βοήθεια από τους Κένεθ Φαρίντ, Κλέι Τόμπσον.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Σερβίας, η οποία, ωστόσο, δεν είναι ομάδα του ενός. Αντίθετα έχει εξαιρετική ομαδική λειτουργία με τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Νέναντ Κρστιτς να έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στο παιχνίδι των «πλάβι».

Οι ΗΠΑ εάν κατακτήσουν τον τίτλο θα… σπάσουν το ρεκόρ των Σέρβων, που είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία του θεσμού που έχει κατακτήσει δύο σερί τίτλους Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998 και το 2002. Οι Αμερικανοί έχουν κατακτήσει τον τίτλο στο προηγούμενο Παγκόσμιο του 2010 στην Τουρκία.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.