Συνάντηση Καραμανλή-Μπακογιάννη: τι συζήτησαν, ποιοι οι διάδοχοι Σαμαρά. Παρασκήνιο

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Καραμανλή-Μπακογιάννη;

Το κατώφλι του γραφείου του Κώστα Καραμανλή στην οδό Παναγή Κυριακού, πέρασε στις 10 το πρωί η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού και του κορυφαίου στελέχους της ΝΔ συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον γιατί είναι πιθανόν να ξεκινήσει εσωκομματικές εξελίξεις στην παράταξη.

«Συζητήσαμε αναλυτικά μια πρόταση που δέχτηκα για την κρίση Ρωσίας Ουκρανίας. Μου πρότειναν να είμαι σε ένα συμβούλιο του ΟΑΣΕΕ για την ουκρανική κρίση. Θα αποδεχθώ την πρόταση, το συζήτησα με τον κ. Καραμανλή. Δεν συζητήσαμε εσωκομματικά» είπε εξερχόμενη από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού η βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη.

Τα εσωκομματικά συζητήθηκαν

Η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι ικανοποιημένη από τον απολογισμό των εκλογών που έκανε χθες ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρόεδρος της ΝΔ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ηγεσίας, έδειξε ότι θέλει να κρατήσει τα ηνία της παράταξης με σιδερένιο χέρι, και διακήρυξε σε υψηλούς τόνους ότι ο ίδιος δεν μπορεί να αμφισβητηθεί γιατί έχασε μόνο με 2 μονάδες από τον Αλέξη Τσίπρα και θα δικαιωθεί στο άμεσο μέλλον.

Από την πλευρά του Κώστα Καραμανλή, επίσης, αυτός ο εκλογικός απολογισμός δεν ικανοποιεί. Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός δεν ανοίγει τα χαρτιά του και δεν αποκαλύπτει τις κινήσεις του. «Καραμανλικά» στελέχη και βουλευτές, ωστόσο, έδειξαν δυσαρέσκεια από τον απολογισμό Σαμαρά και δυσανασχέτησαν ανοιχτά με την επιλογή του να μην κάνει την παράδοση-παραλαβή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Καραμανλής και Μπακογιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν σήμερα γύρω από το εξής ερώτημα: «Πρέπει να κινηθούν διαδικασίες εσωκομματικών διεργασιών στη ΝΔ;»

Ποιοί είναι οι ενδεχόμενοι «δελφίνοι» του Αντώνη Σαμαρά

Σύμφωνα με το iefimerida δύο είναι τα εσωτερικά μέτωπα της ΝΔ τα οποία αναμένεται να συγκρουστούν για την ηγεσία του κόμματος, στην πρώτη ευκαιρία:
Ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος πιστεύει σε μια ολομέτωπη επίθεση με την ριζοσπαστική αριστερά του Αλέξη Τσίπρα, ώστε να συγκρατηθούν οι απώλειες της ΝΔ προς τη Χρυσή Αυγή. Στο πλευρό του βρίσκεται ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο ίδιος ο κ. Βορίδης ρωτήθηκε πρόσφατα αν ενδιαφέρεται για την ηγεσία της ΝΔ και δεν απέκλεισε κανένα ενδεχόμενο παρότι επανέλαβε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά.

Ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος δηλώνει «καραμανλικός» και περιβάλλεται από την εμπιστοσύνη του πρώην πρωθυπουργού ενώ έχει σχηματίσει γύρω του έναν κύκλο πιστών βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν να κινηθεί εσωκομματικά. Ανησυχεί ωστόσο γιατί η ΝΔ έχασε το κεντρώο της προφίλ και έκανε μεγάλα «ανοίγματα» στον ευρύτερο συντηρητικό χώρο της λαϊκής Δεξιάς.

Δείτε ποιο το τρελό σενάριο με Καραμανλή πρωθυπουργό και το φιλί του Καραμανλή με τη Παπαδημητρίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.