Βαρουφάκης: ποια η ατάκα που άφησε άφωνο τον Γκαλμπρέιθ στο Eurogroup

Ποια ήταν η ατάκα του Γιάννη Βαρουφάκη στο Eurogroup που άφησε άφωνο τον Τζέιμς Γκαλμπρέι;

Ένα περιστατικό από το πρώτο έκτακτο Eurogroup με πρωταγωνιστή τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, εξομολογήθηκε ο Αμερικανός καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Τέξας Τζέιμς Γκαλμπρέιθ.

Ο Αμερικανός καθηγητής είχε ακολουθήσει την ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες και παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς τη σύνοδο κορυφής και το Εurogroup. Εκεί, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην “Αυγή” της Κυριακής εντυπωσιάστηκε από μία ατάκα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

“Συνέβη κάτι πολύ σημαντικό. Η ελληνική κυβέρνηση καθόρισε τη θέση της κι έβαλε τα όρια. Ήταν έτοιμη να πει όχι. Στο τέλος της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών, ο επικεφαλής είπε: “Δεν έχετε χρήματα. Τελείωσε η κουβέντα” και ο Γιάννης (Βαρουφάκης) είπε: “Δεν είναι το παν τα χρήματα” και κάπως έτσι τελείωσε εκείνη η συνάντηση”, είπε ο Αμερικανός οικονομολόγος.

Ο Τζέιμς Γκαλμπρέιθ, εκτιμά επίσης ότι το θέμα θα επιλυθεί σε ένα υψηλότερο πολιτικό επίπεδο και ότι οι πιθανότητες κλείνουν σημαντικά υπέρ της Ελλάδας”. Τελικά, είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα θετικό αποτέλεσμα από την ελληνική κυβέρνηση, παρά τα ρεπορτάζ που διαβάζετε και λένε το αντίθετο.

“Νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο λοιπόν”, καταλήγει.

Διαβάστε ποιοι απείλησαν το παιδί του Γιάνη Βαρουφάκη και τι ακριβώς θα προτείνει στο Eurogroup o Γιάνης Βαρουφάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.