Βαρύγδουπη “φάπα” στον Βαρουφάκη από Μαξίμου: “Η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ θα γίνει άμεσα”

Πώς το Μαξίμου άδειασε το υπουργείο Οικονομικών για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ;

Λίγα λεπτά μετά τα όσα έγιναν γνωστά από το υπουργείο Οικονομικών για τον ΕΝΦΙΑ, βγήκε το Μαξίμου κι “άδειασε” τον Βαρουφάκη.

Όπως είπε ο Χ. Τσιγουρής: “Το Μαξίμου ξεκαθάρισε πως, άμεσα θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, με τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.”

Άμεσα θα γίνει η αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, τόνισαν και κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, «απαντώντας» στις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει το απόγευμα της Δευτέρας από το υπουργείο Οικονομικών περί ενδεχόμενης διατήρησης του ΕΝΦΙΑ και το 2015.

Όπως σημείωσαν από το Μαξίμου, η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Νωρίτερα, από το υπουργείο Οικονομικών είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθεί ο ΕΝΦΙΑ και το 2015 και σημείωναν ότι είναι πιθανό η εισπρακτική απόδοση των μέτρων που προτείνει η ελληνική πλευρά να προσεγγίσει ακόμη και τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών προσδιόριζαν το εύρος της απόδοσης των μέτρων από τα 3,2 έως τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ. Σε ό,τι έχει να κάνει με το αφορολόγητο της κλίμακας, οι κύκλοι του υπουργείου έλεγαν ότι αυτό θα αυξηθεί σταδιακά με στόχο να φτάσει στα 12.000 ευρώ, ενώ τόνιζαν ότι η ελληνική πλευρά δεν προωθεί αυξήσεις στους φόρους των καπνών και των οινοπνευματωδών.

Τέλος, διέψευδαν κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιβολής φόρου τύπου fat tax στα προϊόντα με υψηλά λιπαρά, ενώ αναφερόμενες στο ενδεχόμενο αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ, υποστήριζαν ότι το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να αυξηθεί η εισπραξιμότητα του φόρου και όχι οι συντελεστές.

«Κοινωνικά δίκαιο φόρο» χαρακτηρίζουν τον ΦΜΑΠ κυβερνητικές πηγές.

Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας άμεσα διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές. “Η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει, με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης” τονίζουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ποιοι θα πληρώσουν και πότε καταργείται τελικά ο νέος ΕΝΦΙΑ και τι προβλέπει ο νέος Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.