“Πόρτα” και στην νέα επιστολή Τσίπρα. Ψυχρολουσία σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ποια η απάντηση των Θεσμών στην επιστολή Τσίπρα;

Ανελέητο είναι πλέον το μαστίγωμα των Βρυξελλών προς την ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν υπάρχει σοβαρή βάση συζήτησης, λένε αξιωματούχοι των Βρυξελλών αναφερόμενοι στη νέα επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού χθες το βράδυ προς τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Η επιστολή Τσίπρα περιλαμβάνει στοιχεία που οι υπουργοί της Ευρωζώνης πολύ δύσκολα θα αποδεχθούν, έγραψε μόλις το Reuters σχολιάζοντας την προσπάθεια του πρωθυπουργού να έρθει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους στο «και πέντε».

Παράλληλα, οι Θεσμοί τονίζουν ωστόσο ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι ανεδαφικές, δεδομένου του νέου δημοσιονομικού κενού που έχει δημιουργήσει το bank run, η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και γενικώς η αναγγελία του δημοψηφίσματος.

Ξεκάθαρη απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση ζητά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην πρώτη του αντίδραση μετά τη νέα, ύστατη απόπειρα της Αθήνας για συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.

«Η πρόταση της Ελλάδας δεν αποτελεί βάση για σοβαρές συζητήσεις», ξεκαθάρισε.”Πάντα θα συζητάμε όμως οι Ελληνες πρέπει να μας πουν τι θέλουν πραγματικά”, δήλωσε ο Γερμανός υπ. Οικονομικών.

Σημείωσε ότι “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πραγματική βάση για συμφωνία”.

Από την άλλη μεριά πηγή της Ευρωζώνης λέει ότι η επιστολή Τσίπρα περιέχει στοιχεία που οι υπουργοί δύσκολα θα αποδεχθούν.

Διαβάστε τι απάντησε ο Τσίπρας στο σχέδιο Γιούνκερ και ποιο το σχέδιο δολοφονίας του Τσίπρα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.