Η αλήθεια για τους 3 σούπερ κοριούς της ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις Wikileaks

Τι ακριβώς συμβαίνει με τις υποκλοπές που βρίσκονται στην επικαιρότητα μετά τις διαρροές μέσω Wikileaks της τηλεδιάσκεψης που είχαν οι Τόμσεν και Βελκουλέσκου;

Όλη η αλήθεια για τις δυνατότητες που έχουν οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για διαρροές μέσω Wikileaks, όσο και για τα μέσα που χρησιμοποιούν τα κλιμάκια των πρακτόρων των ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Ποιος ο ρόλος των ιδιωτών που συναγωνίζονται πολλές φορές τις κρατικές υπηρεσίες που είναι δυσκίνητες και αναποτελεσματικές;

Τρεις σούπερ κοριοί

Οι ελληνικές κρατικές υπηρεσίες διαθέτουν τρία συστήματα υποκλοπών.

Ένα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ και ασχολείται κυρίως με παρακολουθήσεις που αφορούν το οργανωμένο έγκλημα, ένα στην αντιτρομοκρατική που αφορά υποκλοπές που έχουν σχέση με την τρομοκρατία και ένα στην ΕΥΠ για τις ανάγκες της αντικατασκοπείας. Για να γίνει μια υποκλοπή τηλεφώνου από κρατικές υπηρεσίες απαιτείται προηγουμένως άδεια εισαγγελέα.

Πολλές φορές ο εισαγγελέας παρακάμπτεται με στημένες καταγγελίες για δήθεν υποθέσεις που έχουν σχέση με ναρκωτικά οργανωμένο έγκλημα και ό,τι άλλο μπορεί να κάμψει τις αντιστάσεις του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ιδιώτες κατάσκοποι

Εκτός από τους τρεις σούπερ κοριούς των κρατικών υπηρεσιών κυκλοφορούν στην πιάτσα και 16 υπερσύγχρονες βαλίτσες, πρόκειται για συστήματα υποκλοπών που έχουν προμηθευτεί μέσω αχυρανθρώπων μεγαλόσχημοι παράγοντες, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονται τραπεζίτες και ισχυροί παράγοντες της διαπλοκής.

Οι βαλίτσες έχουν αγοραστεί από γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται σε συστήματα υποκλοπών η οποία μάλιστα διαφήμιζε μέχρι πρόσφατα στο επίσημο site τις πωλήσεις προς την Ελλάδα.

Πώς δουλεύουν οι «βαλίτσες»

Οι λεγόμενες «βαλίτσες» έχουν δυνατότητα καταγραφής των τηλεφωνικών συνομιλιών όταν βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το στόχο.

Έχουν επίσης τη δυνατότητα ανεξάρτητα από την απόσταση να καταγράφουν τους αριθμούς των κινητών με τα οποία μιλάει ο στόχος.

Μάλιστα δύο διαχειριστές συστημάτων υποκλοπών πρώην έμπειρα στελέχη μυστικών υπηρεσιών σε συνεργασία με μια ισραηλινή εταιρεία, προσφέρουν και δορυφορικές υπηρεσίες υποκλοπών αλλά και προστασία από υποκλοπές.

Οι δύο αυτές εταιρείες αναλαμβάνουν να ελέγξουν επαγγελματικούς χώρους τραπεζών και μεγάλων εταιρειών που γίνονται κρίσιμες συσκέψεις ή διαπραγματεύσεις.

Ο έλεγχος των χωρών για να διαπιστωθεί αν έχουν τοποθετηθεί κοριοί ή άλλα συστήματα υποκλοπών γίνεται δορυφορικά, χωρίς δηλαδή να απαιτείται φυσική παρουσία. Οι δύο αυτές εταιρείες διαθέτουν εκτός από δορυφορική υποστήριξη και υπερσύγχρονα συστήματα παγίδευσης με τη χρήση παράνομων λογισμικών προγραμμάτων.

Νόμιμα τα συστήματα υποκλοπών

Οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές σηκώνουν τα χέρια ψηλά και δεν μπορούν να κάνουν απολύτως τίποτα για τους ιδιώτες που είναι κάτοχοι μηχανισμών υποκλοπής τηλεφωνικών επικοινωνιών.

Η νομοθεσία προβλέπει ότι η τέλεση υποκλοπών διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, αλλά η κατοχή μηχανισμών που χρησιμοποιείται για υποκλοπές δεν συνιστά ποινικό αδίκημα.

Το σύστημα των Μαυρίκηδων εκμεταλλευόμενο το νομοθετικό κενό έχει εξασφαλίσει ιδιότυπη ασυλία και δραστηριοποιείται ασύδοτα αναλαμβάνοντας την εκτέλεση συμβολαίων για λογαριασμό επιχειρηματικών συμφερόντων, αλλά και ύποπτων παράκεντρων του εξωτερικού που αναθέτουν σε ιδιώτες τη βρόμικη δουλειά για να μην εκθέσουν σε κίνδυνο τους δικούς τους επιχειρησιακούς πράκτορες.

Νέα κλιμάκια μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Τα κλιμάκια των ξένων μυστικών υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, είχαν ενισχυθεί σε πρώτη φάση την επίμαχη περίοδο πριν το δημοψήφισμα, για να παρακολουθούν τις συνομιλίες των μελών της κυβέρνησης, ενώ στη συνέχει έφτασε νέα φουρνιά πρακτόρων εξειδικευμένων στην ισλαμική τρομοκρατία. Οι αμερικανικές υπηρεσίες επιστράτευσαν την αφρόκρεμα των επιχειρησιακών πρακτόρων στο κυνήγι πληροφοριών για τους τζιχαντιστές. Στην παρούσα φάση βρίσκονται στην Ελλάδα επιχειρησιακά κλιμάκια της CIA που γνωρίζουν πολύ καλά τις πρακτικές των ISIS. Πολλοί από τους πράκτορες που βρίσκονται σήμερα στην Ελλάδα είχαν δραστηριοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια στο Λίβανο, την Συρία, το Ιράκ και άλλες χώρες, όπου βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση με τον ISIS και την Αλ Κάιντα.

Οι προνομιακές σχέσεις των Βρετανών

Οι Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν εξασφαλίσει προνομιακές σχέσεις με την ΕΥΠ από την περίοδο της εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη, έχουν ενισχύσει την παρουσία τους τόσο σε επίπεδο επιχειρησιακών πρακτόρων όσο και τεχνολογίας.

Αποκλειστικός στόχος των Βρετανών πρακτόρων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα είναι στην παρούσα φάση η ισλαμική τρομοκρατία, που είναι η μεγάλη απειλή για το Λονδίνο. Βέβαια τα κλιμάκια του MI6 ασχολούνται και με άλλες υποθέσεις που έχουν σχέση με τα βρετανικά συμφέροντα, αλλά πάντα σε άψογη συνεργασία με την ΕΥΠ.

Όταν οι Ρώσοι «προστάτευαν» τον Καραμανλή

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκτήσουν διαύλους επικοινωνίας με στελέχη της ΕΥΠ την περίοδο διακυβέρνησης του Κ. Καραμανλή. Μάλιστα είχαν φτάσει σε σημείο να διαβιβάζουν πληροφορίες και εκθέσεις για δήθεν απόπειρες δολοφονίας του τότε Πρωθυπουργού. Μια τέτοια αναφορά παραπέμπει σε μυθιστορήματα κατασκοπείας αφού περιγράφεται ο τρόπος που είχαν οργανώσει ξένοι πράκτορες την απόπειρα δολοφονίας του τότε Πρωθυπουργού.

Μέχρι και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν περιγράφονται αναλυτικά αλλά δεν παρουσίασαν κανένα πειστήριο για να πείσουν για τη βασιμότητα των πληροφοριών που είχαν προκαλέσει εμφύλιο στην ΕΥΠ, αφού άλλοι θεωρούσαν τις πληροφορίες των Ρώσων πρακτόρων βάσιμες και άλλοι μυθεύματα.

Διαβάστε τις κατηγορίες για κοριό στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω Wikileaks.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.