Φονικός σεισμός Ιταλία: Πόσοι οι νεκροί, πόσοι οι τραυματίες. Χάθηκαν χωριά

Πόσα ρίχτερ ήταν ο φονικός σεισμός, που σημειώθηκε στην Ιταλία;

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ιταλία με πολλούς εγκλωβισμένους από τον ισχυρό σεισμό 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε στις 4.36 (ώρα Ελλάδος) ξημερώματα Τετάρτης την κεντρική περιοχή της χώρας.

Ο αριθμος των νεκρών είναι έως τώρα πάνω από 14, ενώ εκφράζονται φόβοι οτι θα ειναι μεγαλύτερος. Ο σεισμός έγινε αισθητός από το βορρά μέχρι το νότο της Ιταλίας, ενώ ακολούθησαν δεκάδες μετασεισμοί.

Οι πρώτοι θάνατοι που επιβεβαιώθηκαν, αφορούσαν σε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, στην περιοχή Πεσκάρα ντελ Τρόντο.

Άλλο ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του στο χωριό Ακούμουλι, ενώ στο ίδιο χωριό ο δήμαρχος δηλώνει ότι μια οικογένεια 4 ατόμων είναι εγκλωβισμένη κάτω απο τα ερείπια χωρίς να δίνει κανένα σημείο ζωής.

Δραματική είναι η κατάσταση και στο χωριό Αματρίτσε, όπου ο δήμαρχος μίλησε για ισοπεδωμένο χωριό και κάνει λόγο για ανθρώπους εγκλωβισμένους στα κτίρια που έχουν καταρρεύσει, ενώ τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και εγκλωβισμένοι τουρίστες σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε.

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την Υπηρεσία Προστασίας Πολιτών, διαμήνυσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι στο Twitter.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρώμης.

Διαβάστε πόσα ρίχτερ ο μεγάλος σεισμός στην Εύβοια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.