MLS: Απίστευτα νούμερα, γιατί τρίβουν τα μάτια τους

Ποιο το μεγάλο ρεκόρ της ελληνικής εταιρείας MLS το πρώτο εξάμηνο του 2016;

Σε 1,99 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη μετά από φόρους της MLS στο α’ εξάμηνο του 2016, αυξημένα κατά 36,8%.

Πρόκειται για επίδοση ρεκόρ για πρώτο εξάμηνο στην ιστορία της εταιρείας. Σε 11,48 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών, αυξημένος κατά 5,4%.

Σε 3,98 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBIΤDA), αυξημένα κατά 28,4%. Η καθαρή θέση της εταιρίας εμφανίζεται ενισχυμένη στα 23,90 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2016 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜLS κ. Γιάννης Καματάκης δήλωσε: «Τον Ιούλιο του 2016 στην ελληνική αγορά πουλήθηκαν 211.000 Smartphones έναντι 170.000 τον περσινό Ιούλιο. Το μερίδιο της ΜLS τον Ιούλιο φέτος διαμορφώθηκε σε 6,8% (έναντι 3,2% πέρυσι), ξεπερνώντας το μερίδιο της Sony, της LG, της Microsoft Nokia και πλησιάζοντας πολύ το μερίδιο (σε τεμάχια) της Apple.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε στην αγορά το MLS Magic, η πρώτη συσκευή που είναι συγχρόνως Windows Laptop και Android Tablet».

Η ελληνική εταιρεία MLS Multimedia ιδρύθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη με στόχο την ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας με έμφαση στην καινοτομία. «Η καινοτομία και η τεχνολογία δε θα είχε κανένα νόημα εάν δεν έκανε τη ζωή μας πιο εύκολη: Making Life Simple»

Μετά την κυκλοφορία της πρώτης εφαρμογής αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης το 2000, η MLS λανσάρισε στην ελληνική αγορά τον καινοτόμο πλοηγό MLS Destinator Talk&Drive™ το 2006, που συνδύαζε πλοήγηση με αναγνώριση φωνής ενώ, παράλληλα επέκτεινε τις εργασίες της και στο εξωτερικό και εξάγει στην Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ιορδανία, Χιλή, Μαρόκο και Κύπρο.

Από το 2010, η Εταιρεία εστιάζει στην έρευνα και στο σχεδιασμό νέων τεχνολογιών, δημιουργεί διαδραστικούς πίνακες που τοποθετούνται σε σχολεία στην ελληνική επικράτεια.

Το 2012 αποτελεί σταθμό για την ιστορία και το μέλλον της Εταιρείας με την κυκλοφορία του πρώτο της κινητού τηλεφώνου MLS IQTalk, το πρώτο ελληνικό Smartphone που ενσωματώνει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης και ανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον όπου όλα γίνονται με τη φωνή.

Η MLS ακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις αξιοποιώντας την τεχνογνωσία των περασμένων ετών και διαθέτει στο καταναλωτικό κοινό το 2013 το πρώτο της τάμπλετ.

Το 2015 κυκλοφορεί στην αγορά την πρώτη ολοκληρωμένη Android Smart τηλεόραση στην οποία είναι ενσωματωμένη η MAIC.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.