Βροχή τα λουκέτα στα ΜΜΕ: Ποια ακολουθούν τη μοίρα του ΔΟΛ

Ποια ΜΜΕ θα ακολουθήσουν την τύχη του ΔΟΛ;

Το μοντέλο της δέσμευσης λογαριασμών και το ξαφνικό θάνατο με το κλείσιμο όλων των δραστηριοτήτων θα εφαρμοστεί από τις πιστώτριες τράπεζες σε όλα τα υπερχρεωμένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα και κανάλια, ακόμη και για αυτά που έχουν αναπτύξει προνομιακές σχέσεις με τη κυβέρνηση.

Όπως αποκάλυψε κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος, οι πιστώτριες τράπεζες αποφάσισαν να ακολουθήσουν σκληρή γραμμή για να σταματήσει ένα καθεστώς συναλλαγών το οποίο οδηγούσε σε δικαστικές περιπέτειες τα στελέχη των τραπεζών, ενώ παράλληλα διαμόρφωνε κλίμα αναξιοπιστίας σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα.

«Το μοντέλο εκκαθάρισης του ΔΟΛ είναι πιλότος για όλες τις αντίστοιχες εκδοτικές και τηλεοπτικές επιχειρήσεις», μας είπε η ίδια πηγή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα θα αποφασιστεί η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και θα οδηγηθούν σε εκκαθάριση και άλλα συγκροτήματα.

Ακόμη και στη περίπτωση που οι τράπεζες υποστούν οικονομική ζημιά από τις εκκαθαρίσεις, το κέρδος θα είναι τεράστιο, τόσο σε επίπεδο αξιοπιστίας, όσο και σε επίπεδο αποτροπής παρόμοιων καταστάσεων με τα δημοσιογραφικά τοξικά χρέη στο μέλλον.

Τι θα γίνει με το MEGA

Δραματικές είναι και οι εξελίξεις και στο MEGA. Οι πιστώτριες τράπεζες δεν βλέπουν την ανάληψη καμιάς επενδυτικής πρωτοβουλίας για τη διάσωση του καναλιού.

Κορυφαία τραπεζική πηγή χαρακτήρισε μυθεύματα τις διαρροές για δήθεν ενδιαφέρον από Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη για την επαναλειτουργία του καναλιού.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.