Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος: Ποιος ο εφοπλιστής με το ροζ σκάνδαλο που πνίγηκε στα χρέη

Ποιος είναι ο εφοπλιστής Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος;

Στο γραφείο της ναυτιλιακής εταιρείας του κ. Γρηγόρη Καλλιμανόπουλου στη Νέα Υόρκη δέσποζε -προ ετών τουλάχιστον- το ευμέγεθες γλυπτό ενός ζεύγους όρχεων, από την προσωπική συλλογή τέχνης του Ελληνα εφοπλιστή, το οποίο ήταν τοποθετημένο σε πε­ρίοπτη θέση.

Ηταν σε αυτό το γραφείο που έζησε την άνοδο αλλά και την πτώση της ναυτιλιακής αυτοκρατορίας του, η οποία πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία, καθώς ετοιμάζεται να υποβάλει αίτημα για υπαγωγή στον Πτωχευτικό Κώδικα των ΗΠΑ, με τα συσσωρευμένα χρέη της να φτάνουν το ποσό-μαμούθ του 1 δισ. δολαρίων.

Στο ίδιο γραφείο ο Γρηγόρης Καλλιμανόπουλος ήρθε αντιμέτωπος και με την αρνητική δημοσιότητα των αμερικανικών και βρετανικών ταμπλόιντ για τις ροζ περιπέτειές του με την 24χρονη τότε γραμματέα του Αντελαΐντ Γουόμπολτ.

Μια πολύ γοητευτική κοπέλα η οποία αποδείχτηκε πέτρα του σκανδάλου για τον 74χρονο τότε Καλλιμανόπουλο, αφού τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση το 2011, λίγους μήνες μετά την απόλυσή της.

Ηταν η πρώτη φορά που το όνομα του Ελληνα εφοπλιστή με τους δύο γάμους ήρθε στη δημοσιότητα με τόσο ηχηρό τρόπο, μέσα από δημοσιεύματα της «New York Post», της «Daily Mail» και άλλων εντύπων που είχαν αποκαλύψει τις περιπέτειές τους στις οποίες πρωταγωνιστούσε ο πάμπλουτος εφοπλιστής και μια πολύ γοητευτική νεαρή γυναίκα, δημοσιεύοντας πιπεράτες και αποκαλυπτικές λεπτομέρειες – τουλάχιστον από τη μια πλευρά.

Μεγαλωμένος ουσιαστικά στην Αμερική από μικρό παιδί, ο 80χρονος σήμερα Καλλιμανόπουλος ευτύχησε να παντρευτεί τη μούσα του Ροζέ Βαντίμ Ανέτ Στρόιμπεργκ, να είναι κάτοχος μιας εκπληκτικής φυτείας στη Νότια Καρολίνα και να απολαμβάνει τη ζωή στον μέγιστο βαθμό κινούμενος μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας. Εστω και αν κάποιες φορές αυτό του στοίχισε…

Το 2011 η 24χρονη γραμματέας του Καλλιμανόπουλου, Αντελαΐντ Γουόμπολτ,
κατήγγειλε τον τότε εργοδότη της για σεξουαλική παρενόχληση.

Οσοι έχουν γνωρίσει από κοντά τον Ελληνα εφοπλιστή λένε ότι είναι «δύσκολος» άνθρωπος, αλλά πολύ ψύχραιμος στις δύσκολες καταστάσεις.

Πριν από έξι χρόνια κλήθηκε να διαχειριστεί μια υπόθεση η οποία τον έκανε ευρύτερα γνωστό στο κοινό, με έναν τρόπο που σίγουρα δεν θα επιθυμούσε ποτέ. Η επί τρία χρόνια γραμματέας του Αντελαΐντ Γουόμπολτ δεν τον κατηγόρησε απλώς για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά μέσω δημοσιευμάτων αποκάλυψε πιπεράτα περιστατικά, από αυτά που συζητούνται κατ’ ιδίαν μόνο στους εφοπλιστικούς κύκλους για να σπάνε τη μονοτονία των πολύωρων επαγγελματικών μίτινγκ.

Οπως γράφτηκε, σε μια περίπτωση ο Καλλιμανόπουλος εισήλθε χωρίς να χτυπήσει στην καμπίνα που της είχε παραχωρήσει στο σκάφος του την ώρα που αυτή ήταν ολόγυμνη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της και παρά τις εκκλήσεις της να φύγει, ο εφοπλιστής εκθείασε το σώμα της πολλές φορές προτού αποχωρήσει.

Είχαν προηγηθεί, σύμφωνα με την ίδια, κάποιες προσκλήσεις στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη και στο εξοχικό του μια Κυριακή βράδυ, όταν η οικογένειά του είχε αναχωρήσει για την πόλη. Εκεί, όπως είπε, ο εφοπλιστής άρχισε να τη φλερτάρει έντονα και να την αγγίζει σε διάφορα σημεία, φέρνοντάς τη σε δύσκολη θέση.

Σε συνέντευξή της στο «ΘΕΜΑ» την περίοδο που η υπόθεση απασχολούσε πολύ έντονα τα media, η Γουόμπολτ είχε μιλήσει και για άλλο ένα περιστατικό, σε ένα ταξίδι στην Καραϊβική. «Αυτό το ταξίδι ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό μού έχει συμβεί τα χρόνια όπου δούλεψα στην εταιρεία αυτού του ανθρώπου, γιατί αυτή τη φορά ο κ. Καλλιμανόπουλος ήταν μαζί με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά.

Ηταν ένα οικογενειακό ταξίδι, αλλά λόγω της φύσης της δουλειάς μου έπρεπε να είμαι εκεί και να τον ενημερώνω για οτιδήποτε είχε να κάνει με την εταιρεία. Είχε νοικιάσει μια βίλα και τη συγκεκριμένη μέρα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είχαν βγει βόλτα κι εγώ είχα πάρει ρεπό το απόγευμα για να συναντήσω έναν φίλο μου στο νησί.

Εκανα ντους και άρχισα να στεγνώνω τα μαλλιά μου όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκε μέσα ο κ. Καλλιμανόπουλος ολόγυμνος. Του είπα τι θέλει εκεί και με ρώτησε αν μου αρέσει γuμνός. Ενιωσα πολύ άβολα και φοβισμένη, οπότε βγήκα έξω από το δωμάτιο και άρχισα να τρέχω».

Μεταξύ άλλων, η νεαρή κατηγόρησε τον κ. Καλλιμανόπουλο ότι την έβαζε να του βρίσκει κοπέλες για μασάζ, αναγκάζοντάς τη μάλιστα σε μια περίπτωση να στέκεται έξω από την πόρτα του δωματίου μέχρι να τελειώσει το μασάζ του.

Ο εφοπλιστής φυσικά δεν έμεινε άπραγος απέναντι στα όσα του καταλόγιζε η πρώην γραμματέας του. Μέσω των δικηγόρων του χαρακτήρισε ψευδείς τις κατηγορίες και πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τη για κλοπή κοσμημάτων και μετρητών από το σπίτι του, αλλά και για άσκοπη χρήση της εταιρικής πιστωτικής κάρτας που είχε η Γουόμπολτ στο όνομά της.

Ενώ φαινόταν ότι και οι δύο πλευρές είχαν επιλέξει τη σκληρή δικαστική αντιπαράθεση, τελικά η υπόθεση λύθηκε με εξωδικαστικό συμβιβασμό, όπως έγινε γνωστό τον Σεπτέμβριο του 2014, χωρίς πάντως να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Διαβάστε ποιες οι δύσκολες ώρες του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.