Απεργία ΜΜΜ, Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, Λεωφορεία 3/3: Ποιοι δρόμοι κλειστοί, έρχεται νέο χειρόφρενο

Ποιοι σταθμοί των Τραμ, Μετρό, ΗΣΑΠ και λεωφορείων είναι κλειστοί λόγω απεργίας στα ΜΜΜ στις 3/3;

Άλλο ένα 24ωρο ταλαιπωρίας, το τρίτο κατά σειρά, σήμερα για επιβατικό κοινό και οδηγούς λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στις σταθερές συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

Λόγω της απεργίας ακινητοποιημένοι θα μείνουν για όλη την ημέρα οι συρμοί του μετρό, του ΗΣΑΠ και του τραμ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τροχαία, η κίνηση στους δρόμους είναι ιδιαίτερα αυξημένη από το πρωί.

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία, γύρω στις 8:30 το πρωί στις λεωφόρους Κηφισίας, Μεσογείων, Αλεξάνδρας, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Κατεχάκη, Συγγρού, Ποσειδώνος, στον Κηφισό, στην Αθηνών – Κορίνθου, από το Δαφνί μέχρι τον Ασπρόπυργο, καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ εξετάζουν και το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεών τους, πρόταση που θα συζητηθεί στη γενική τους συνέλευση τη Δευτέρα.

Η απεργία πραγματοποιείται προκειμένου να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

«Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το ‘δούρειο ίππο’ για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ.

Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Διαβάστε πόσο θα κρατήσει η απεργία στα ΜΜΜ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.