Πωλητήριο σε πασίγνωστη εταιρεία παπουτσιών: Γιατί την εγκαταλείπει ο ιδιοκτήτης

Γιατί πωλείται η μεγάλη εταιρεία υποδημάτων Jimmy Choo;

Η Jimmy Choo, η βρετανική εταιρεία υποδημάτων που έγινε διάσημη από την αμερικανική τηλεοπτική σειρά Sex and the City, από σήμερα πωλείται αφού ο ιδιοκτήτης της αποφάσισε να αλλάξει πλεύση μακριά από τον κλάδο ειδών πολυτελείας και να στραφεί στον… καφέ.

Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ψάχνει για αγοραστές σε μια προσπάθεια αύξησης της αξίας των μετόχων της, ενώ όπως αποκάλυψε δεν έχει λάβει ακόμη καμία προσφορά, ενώ σύμβουλοι είναι η BofA Merrill Lynch και η Citigroup.

Η τιμή της μετοχής της Jimmy Choo έχει σημειώσει άνοδο 35% το τελευταίο έτος, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να αγγίζει τα 700 εκατ. στερλίνες. Σήμερα, μετά την είδηση της πώλησης, οι μετοχές της σημειώνουν ράλι 9,64% στις 184,75 πένες.

To ράλι της μετοχή της Jimmy Choo τον τελευταίο χρόνο

Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1996 από την πρώην συντάκτη αξεσουάρ της Vogue, Tamara Mellon και τον Μαλαισιανό σχεδιαστή Jimmy Choo, δήλωσε ότι η Joh A A Benckiser Holdings, η ιδιωτική γερμανική εταιρεία επενδύσεων που κατέχει το 70% των μετοχών της, στηρίζει την διαδικασία πώλησης.

Σύμφωνα με τον διεθνή τύπο, η JAB Holdings θεωρεί ότι τα είδη πολυτελείας δεν την ενδιαφέρουν πια επιχειρηματικά και έχει επενδύσει δεκάδες δισεκατομμύρια στο κτίσιμο της παρουσίας της στις επιχειρήσεις του καφές. Έχει δαπανήσει 30 δισ. δολάρια σε τέτοια deals, συμπεριλαμβανόμενης της αγοράς της Keurig Green Mountain, αξίας 14 δισ΄δολ.

Το προσωπικό της Jimmy Choo κατέχει το 3% των μετοχών της εταιρείας, και τα κρατικά funds της Σιγκαπούρης και του Κουβέιτ κατέχουν το 2,7% και το 2,5% αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Jimmy Choo ανακοίνωσε πτώση 20% στα προ φόρων κέρδη του 2016, εξαιτίας του υψηλότερου χρηματοοικονομικού κόστους και των περισσότερων ζημιών, ενώ ανακοίνωσε ότι άνοιξε 10 νέα καταστήματα ενώ έκλεισε ένα.

Τα έσοδα ωστόσο αυξήθηκαν 15% στις 364 εκατ. στερλίνες λόγω της αποδυνάμωσης της στερλίνας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.