Συγκλονίζει ο Τζίμης Πανούσης: “Έψαχνα ταράτσα να…”. “Σκουλήκια, λίπασμα, καρκίνος” [video]

Ποια τα προφητικά λογια του Τζίμη Πανούση για τον θάνατο και τον καρκίνο;

Στις 11 Οκτωβρίου ο Τζίμης Πανούσης είχε δώσει μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, η οποία είχε δημοσιευτεί όμως στις 18 Δεκεμβρίου.

Ο αγαπημένος Τζίμης Πανούσης είχε μιλήσει στο myportal.gr και τη Μαρία Σαμολαδά και μία από τις πρώτες του απαντήσεις αφορούσε τον θάνατο.

«Το κοινό μας διαρκώς ανανεώνεται, προστίθενται “νέα μέλη” και φεύγουν και “παλαιότερα” εις άλλον κόσμο. Αλλά δεν τους χάνουμε αυτούς. Αυτοί μας δίνουν δύναμη και μας κρατάνε. Τι είμαστε; Σκουλήκια είμαστε, λίπασμα για τις ντομάτες.

Δεν έχουμε και σε μεγάλη υπόληψη το είδος το δικό μας, το ανθρώπινο. Είμαι υπερβολικός στον λόγο, αλλά λέω πάντα αλήθεια. Πολεμάω το θάνατο καθημερινά από τότε που γεννήθηκα και αυτός ο αγώνας είναι ένα πινγκ πονγκ, κάνουμε πρόβες θανάτου στον ύπνο μας», είχε πει μεταξύ άλλων ο Τζίμης Πανούσης.

Σε μία άλλη από τις τελευταίες του συνεντεύξεις, που είχε δώσει τον Σεπτέμβριο, ο Τζίμης Πανούσης είχε εξομολογηθεί στην Δήμητρα Αθανασοπούλου και στο Πρόσωπα και Ιστορίες για την απώλεια του αδελφού του απο καρκίνο, που τον είχε σημάδεψε.

«Έχασα τον αδελφό μου, αυτό με κλόνισε πολύ. Ο αδελφός μου ασχολιόταν κι εκείνος με τη μουσική, έγραφε τραγούδια ωραία, αλλά ήταν «μαύρα». Ήταν ο Άσιμος επί δέκα. Στο τέλος μου είπε πράγματα σημαντικά για τον ίδιο που δεν τα περίμενα. Έφτασα στο σημείο να πηγαίνω στο νοσοκομείο όπου έκανε χημειοθεραπεία και έψαχνα ταράτσα να πηδήξω», έλεγε τον Σεπτέμβριο ο Τζίμης Πανούσης.

Διαβάστε από τι πέθανε ο Τζίμης Πανούσης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.