Απεργία ΜΜΜ, Μετρό, Λεωφορεία Τετάρτη 11 Μαΐου

Νέα απεργία στα ΜΜΜ την Τετάρτη 11 Μαΐου. Πότε απεργούν μετρό, λεωφορεία, ηλεκτρικός, τρόλεϊ στις 11/5;

Με νέα απεργία στο μετρό θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 11 Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 11 Μαΐου, 24ωρη απεργία έχει ο ΟΣΕ και ο Προαστιακός Σιδηροδρόμος.

Με στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας έως τις 8.00 το πρωί και από τις 10.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου (ΗΣΑΠ).

Εντός της ημέρας συνεδριάζουν, επίσης, οι εργαζόμενοι σε τραμ, τα οποία πιθανότατα θα ακινητοποιηθούν κάποιες ώρες στην αρχή και στη λήξη της βάρδιας.

Αντιστοίχως, από τις 9.00 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία στην Αθήνα, αφού οι εργαζόμενοι θα κάνουν απεργία από την αρχή ως τις 9.00 το πρωί και από τις 9.00 το βράδυ ως την λήξη της βάρδιας.

Αντιθέτως, σε 24ωρη απεργία προσανατολίζονται στις 11 Μαΐου οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, οι οποίοι αναμένεται εντός της ημέρας να λάβουν τη σχετική απόφαση.

Το μετρό θα έχει απεργία στις 11/5 από την αρχή της βάρδιας μέχρι τις 8 το πρωί.

Επίσης, συμμετοχή στην 24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, που πάντως ακύρωσε και την κινητοποίηση που είχε προγραμματίσει για τις 18 του μηνός.

Τέλος, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας που είχαν δηλώσει πως θα κάνουν την ίδια ημέρα 24ωρη απεργία καθηλώνοντας στο έδαφος όλα τα αεροπλάνα, αποφάσισαν τελικά το Σάββατο να μετατρέψουν την 24ωρη απεργία σε 4ωρη στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 4.00 το απόγευμα, διάστημα στο οποίο θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτες και ειδικές πτήσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.