Κορονοϊός: Όγδοος νεκρός στην Ελλάδα. Σε ποια πόλη για πρώτη φορά, ηλικία

Ποιος ο όγδοος νεκρός από το κορονοϊό;

Οχτώ νεκρούς -όλοι άνδρες- καταμετρά η χώρα από την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, μετά και την κατάληξη πριν από λίγο ενός 80χρονου που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Ο 80χρονος έπασχε και αυτός από υποκείμενο σοβαρό νόσημα και ήταν διασωληνωμένος. Πρόκειται δε για τον πρώτο θάνατο από κορονοϊό στην περιοχή της Αθήνας.

Πρόκειται για το δεύτερο θάνατο που ανακοινώνεται σήμερα, καθώς το πρωί της Παρασκευής κατέληξε και άλλος ένας άντρας, που νοσηλεύονταν στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης και σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από σοβαρά υποκειμένα νοσήματα.

Ο εν λόγω άνδρας από την Δαμασκηνιά, νοσηλευόταν εδώ και τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο. Είχε μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το χωριό που βρίσκεται σε καραντίνα.

Και ο όγδοος θάνατος αφορά άνδρα όπως και οι υπόλοιποι εφτά, με σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως επανέλαβε την Πέμπτη ο υπεύθυνος ενημέρωσης για τον κορονοϊό λοιμοξιωλόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο ιός μέχρι στιγμής στη χώρα μας δείχνει να πλήττει ιδιαίτερα τους άνδρες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Με βάση τα μέχρι χθες δεδομένα στην Ελλάδα είχαμε 464 κρούσματα, με 78 εξ αυτών να νοσηλεύονται. Από τους νοσηλευόμενους οι 16 σε σοβαρή κατάσταση.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε επίσης ότι με βάση τη μεγαλύτερη κλινική μελέτη που έχει γίνει για τον κορονοϊό με στοιχεία από την Κίνα, οι άνθρωποι άνω των 70 ετών με πνευμονία είχαν πιθανότητα να πεθάνουν 8%, ενώ οι άνω των 80 ετών είχαν τον υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από την νόσο που έφτανε το ποσοστό του 15%.

Παρόμοια με την εικόνα που βλέπουμε και στην Πατρίδα μας σιγά-σιγά, με τα ποσοστά θανάτων να είναι υψηλότερα για τους άνδρες από τις γυναίκες και αφορά κυρίως σε άτομα με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και κακοήθειες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.