Θερίζει ο κορονοϊός: Διασωληνώθηκε 27χρονη, πώς κόλλησε. 34 κρούσματα σε γηροκομείο με 120 τρόφιμους

Πώς κόλλησε κορωνοϊό 27χρονη γιατρός αποδεικνύοντας οτι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι;

Διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ένας 58χρονος γιατρός από το Βόλο.

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη με 34 κρούσματα κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας.

Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι από τον κορωνοϊό, επαναλαμβάνουν μονότονα οι επιστήμονες.

Θλιβερή επιβεβαίωση αποτελεί η είδηση για τη διασωλήνωση μιας 27χρονης ειδικευόμενης γιατρού χειρουργικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Πώς κόλλησε η 27χρονη κορωνοϊό

Σημειώνεται ότι η 27χρονη εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα κορωνοϊού, όταν επέστρεψε από τις διακοπές της στη Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 27χρονη, η οποία ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, περιλαμβάνεται στα κρούσματα της ενδονοσοκομειακής συρροής στην περιοχή της Λάρισας που είχαν εντοπιστεί στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (πρόκειται για αναισθησιολόγο, χειρουργό, δύο ΩΡΛ και μια φοιτήτρια).

Σύμφωνα με πληροφορίες, διασωληνωμένος είναι επίσης και ένας 58χρονος γιατρόςαπό το Βόλο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Είναι ιδιώτης και έχει υποκείμενο νόσημα.

34 κρούσματα σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη

Συναγερμός έχει σημάνει στη Θεσσαλονίκη μετά από τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν σε τρόφιμους και εργαζόμενους οίκου ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι. Στο σημείο έφτασε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Seleo στο σημείο αυτή την ώρα καταφθάνουν ασθενοφόρα, ώστε να παραλάβουν τους ηλικιωμένους, θετικούς στον ιό, και να τους μεταφέρουν σε νοσοκομείο.

Οι διασώστες μάλιστα πριν μπουν μέσα στο κτίριο έβαλαν τις προστατευτικές στολές.

Στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης έφτασε ο Σωτήρης Τσιόδρας

Στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης έφτασε εκτάκτως σήμερα ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά τον εντοπισμό 34 κρουσμάτων κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας. Ο κ. Τσιόδρας εισήλθε εντός του χώρο μέσα σε ένα μαύρο τζιπ, ενώ δεν έκανε δηλώσεις.

Πρόκειται για 31 ηλικιωμένους, αλλά και 3 εργαζόμενους του οίκου ευγηρίας. Μόλις εντοπίστηκαν τα κρούσματα σήμανε συναγερμός στους ειδικούς, καθώς στον οίκο ευγηρίας φιλοξενούμενοι και προσωπικό είναι 120 άτομα. Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει τεστ και ιχνηλατήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 7 ηλικιωμένοι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» και η κατάσταση της υγείας τους είναι επιβαρυμένη, καθώς έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Ενας ακόμα ηλικιωμένος μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης. Από τον οίκο ευγηρίας έχουν ληφθεί περισσότερα από 170 δείγματα.

Εκτός από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, Θεσσαλονίκη έφτασε και ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.