Γιώργος Αμυράς: Όταν ο Καμμένος τον αποκάλεσε νυφούλα. «Άθεος, gay» και αήθεις επιθέσεις [video]

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς που έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις κάτω από τη ζώνη;

Πολλές αήθεις επιθέσεις έχει δεχθεί ο Γιώργος Αμυράς που ανέλαβε υφυπουργός Περιβάλλοντος, όμως αυτός έχει αποδείξει την αξία του εδώ και χρόνια.

Ο Γιώργος Αμυράς είναι 53 ετών (22 Δεκεμβρίου 1967, Αθήνα) και είναι Έλληνας πολιτικός και δημοσιογράφος.

Έχει εκλεγεί βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου με το Ποτάμι και τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Γιώργος Αμυράς διατελεί υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) από τον ανασχηματισμό της 04 Ιανουαρίου 2021.

Γιώργος Αμυράς βιογραφικό

Το διάστημα 2006–2013 ο Γιώργος Αμυράς υπήρξε παρουσιαστής της εκπομπής Μένουμε Ελλάδα στη ΝΕΤ (σημ. ΕΡΤ 1) μαζί με την Ρένια Τσιτσιμπίκου.

Πολιτική σταδιοδρομία

Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ο Γιώργος Αμυράς ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων χωρίς κομματική στήριξη με τον συνδυασμό Επιμένουμε Αθήνα. Έλαβε στον Α’ γύρο ποσοστό 7,37% λαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

Στις ευρωεκλογές του 2014 ο Γιώργος Αμυράς είχε ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, μετά από πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις στο κόμμα. Τελικά, κατέλαβε την έβδομη θέση με 127.037 ψήφους και δεν εξελέγη ευρωβουλευτής.

Ο Γιώργος Αμυράς εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 και ξανά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015. Την 1 Μαρτίου 2016 ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, αντικαθιστώντας τον Χάρη Θεοχάρη.

Στις 21 Ιανουαρίου 2019 ο Γιώργος Αμυράς ανεξαρτητοποιήθηκε από το Ποτάμι με αφορμή την αντίθεσή του στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στις 10 Απριλίου παραιτήθηκε και παρέδωσε την βουλευτική του έδρα στο Ποτάμι· τη θέση του κατέλαβε η επιλαχούσα Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Την ίδια ημέρα ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του 2019. Ο Γιώργος Αμυράς κατέλαβε την ένατη θέση με 175.821 ψήφους και δεν εξελέγη.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ο Γιώργος Αμυράς εξελέγη βουλευτής Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία.

Στο παρελθόν αντιδράσεις είχε προκαλέσει το σχόλιο του Πάνου Καμμένου προς τον βουλευτή Γιώργο Αμυρά, περί νυφουλας, ότι υπονοούσε πως είναι gay, αλλά είναι πιο πιθανό ο Καμμένος να το πήγαινε σε «πολιτικά προξενιά» και γαμπρούς και νύφες προς άγραν ψήφων ως προς τη Συμφωνια των Πρεσπών και όχι στο ερωτικό ζήτημα όπως τεκμαίρουν πολλοί.

O διάλογος πάντως είχε ως εξής:

Αμυράς: Βιαστήκατε πολύ να φέρετε, κ. Καμμένε, αυτή την τροπολογία από την πίσω πόρτα. Γιατί; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε; Ένα νεύμα σας αρκεί.

Καμμένος: Μετά από τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε, θα σας απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω.

Αμυράς: Θα αναγκαστώ να ανακαλέσω δική σας έκφραση γιατί εδώ δεν μιλάω έτσι. Είστε ο βασιλιάς της κωλοτούμπας γιατί επιτρέψατε στον κ. Κοτζιά να πάει να υπογράψει για Πρέσπες.

Καμμένος: Εσείς φαίνεστε τι είστε…

Αμυράς: Και τώρα κάνετε τάχα αντάρτικο; Μαζί τα κάνατε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Καμμένος: Για νυφούλα καλό σάς βλέπω πάντως.

Απάντηση στον χαρακτηρισμό «νυφούλα» που έκανε ο κ. Καμμένος είχε δώσει αργότερα ο βουλευτής του Ποταμιού.

«Δεν ήμουν σίγουρος ότι άκουσα καλά. Δεν μπορεί να φτάσει παρακάτω το ρεκόρ χυδαιότητας που ο ίδιος κατέχει. Όταν μου είπαν ότι σε είπε νυφούλα και τότε η αντίδρασή μου ήταν “1000 φορές νυφούλα, παρά ζωντοχήρα όπως θα γίνεις εσύ σε λίγο”» είπε.

Ο Γιώργος Αμυράς είπε ότι δεν εξεπλάγη από όσα είπε ο υπουργός Άμυνας, αλλά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που μου έκανε αλγεινή εντύπωση είναι ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι ευαίσθητοι σε θέματα σεξισμού έκαναν “μόκο”».

Το 2014 αίσθηση είχε κάνει η δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων Γρηγόρη Βαλλιανάτου ότι ο Γιώργος Αμυράς είναι gay και το κρύβει, όπως και ο Νικήτας Κακλαμλανης. Δείτε τι είχε πει ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος για Αμυρά gay.

Σημειώνεται ότι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς ορκίστηκε με πολιτικό όρκο μαζί με τον πρώτο ανοιχτά gay υπουργό, τον Νικόλα Γιατρομανωλάκη.

Διαβάστε ποιοι είναι οι νέοι υπουργοί έκπληξη Χρήστος Ταραντίλης, Μαρία Συρεγγέλα και Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.