Κομάντα και Δράκοι: Υπόθεση, spoilers, τέλος. Τι είναι τελικά η σειρά μυστήριο – ελληνικό Stranger Things

Τι είναι τελικά η σειρά Κομάντα και Δράκοι στο MEGA; Υπόθεση, spoilers και μυστήριο τέλος.

Το σίριαλ Κομάντα και Δράκοι είναι ένα νεανικό, μεταφυσικό δράμα και σίγουρα αποτελεί πρωτόγνωρο, για τα ελληνικά δεδομένα, εγχείρημα.

Δεν έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε ελληνικές σειρές με εξωτερικά γυρίσματα, με ειδικά εφέ και σενάριο που αγγίζει τα όρια της μεταφυσικής.

Συχνά, η σύγκριση με ακριβές παραγωγές του εξωτερικού, η δυσκολία της κινηματογράφησης και σαφώς η έλλειψη διάθεσης πειραματισμού έβαζε τέλος σε κάθε σκέψη.

Το στίγμα του Θοδωρή Παπαδουλάκη

Όταν όμως πίσω από την όλη ιδέα κρύβεται ο Θοδωρής Παπαδουλάκης, ο σκηνοθέτης που έδωσε εικόνα και ατμόσφαιρα στο αξεπέραστο «Νησί», τότε όλοι οι ενδοιασμοί κάμπτονται. Φυσικά, το αποτέλεσμα, όπως συμβαίνει με κάθε τηλεοπτική πρόταση, θα το κρίνει ο τηλεθεατής.

Ο σκηνοθέτης εκμυστηρεύεται πως με τα Κομάντα και Δράκοι, ήθελε να δημιουργήσει μια σειρά που να πατά στην πλούσια παράδοση της γενέτειράς του, ενώ μπλέκει δημιουργικά το μεταφυσικό σε ένα ύφος που όλοι έχουμε αγαπήσει από τις νεανικές ταινίες του ‘80 (βλέπε Γκούνις), που καθιέρωσαν τον Στίβεν Σπίλμπεργκ στο εμπορικό σινεμά.

Στη σειρά βασικοί πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά, ωστόσο πλάι τους θα παρακολουθήσουμε μια σειρά από ηθοποιούς που έχουν γράψει χιλιόμετρα στην ελληνική τηλεόραση. Ο Βασίλης Μπισμπίκης αφήνει το Διαφάνι για την Κρήτη, ενώ μαζί του θα παρακολουθήσουμε την Μαρίνα Καλογήρου που είχαμε να δούμε στη μικρή οθόνη από την σειρά «Μάγισσες της Σμύρνης».

Ξεχωρίζει επίσης ο ρόλος του Γιάννη Ζουγανέλη και της Ελένης Φιλίνη, ενώ ένα πέρασμα από τη σειρά θα κάνει και ο παλιός γνώριμος του Θοδωρή Παπαδουλάκη, Στέλιος Μάινας.

Το στόρι της σειράς του MEGA, Κομάντα και Δράκοι – υπόθεση

Ο 10χρονος Γιώργος, ένα χαρισματικό παιδί με βαθιές ευαισθησίες, μετακομίζει με τον πατέρα του και τα αδέλφια του σε ένα χωριό στην Κρήτη. Εκεί, η οικογένεια αναζητά μια νέα αρχή μετά το θάνατο της μητέρας.

Από το πρώτο κιόλας βράδυ στο νέο τους σπίτι, τα πιο τρομακτικά όνειρα του Γιώργου βγαίνουν αληθινά. Ο ίδιος μεταφέρεται σε διαφορετικές διαστάσεις μέσω αστρικών προβολών και γίνεται μάρτυρας γεγονότων που συμβαίνουν σε άλλους ανθρώπους.

Όλα αυτά τα μοιράζεται με τα «Κομάντα», μια παρέα ντόπιων παιδιών της οποίας γίνεται μέλος. Η αποστολή τους είναι να απελευθερώσουν ένα εξίσου «ιδιαίτερο» αγόρι, τον Ντόντο, από τα δεσμά της περιβόητης συμμορίας των «Δράκων». Την ίδια στιγμή, επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου με στόχο να σταματήσουν τη σκοτεινή δύναμη που σπέρνει τη διχόνοια στο χωριό κάθε εκατό χρόνια.

Κομάντα και Δράκοι πρώτο επεισόδιο

Ο Γιώργος μετακομίζει με την οικογένειά του στο Καλοχώρι, ένα ήσυχο, παραθαλάσσιο χωριό. Από το πρώτο κιόλας βράδυ, τα όνειρά του Γιώργου στοιχειώνονται από μία αόρατη σκοτεινή δύναμη που τον οδηγούν σε ένα παράξενο αγόρι, τον Ντόντο.

Ο Ντόντο διαθέτει ένα σπάνιο χάρισμα το οποίο εκμεταλλεύονται οι συγγενείς του, η συμμορία των Δράκων, για να πραγματοποιούν τα εγκληματικά τους σχέδια.

Η «συνάντηση» των δύο αγοριών έχει αναπάντεχα αποτελέσματα, αφού ενεργοποιεί μια αόρατη δύναμη που κινείται απειλητικά εναντίον τους και ξυπνά παλιές έχθρες στους κατοίκους του μικρού χωριού.

Ο Γιώργος αποδέχεται την πρόκληση των «Κομάντων» στην προσπάθειά του να γίνει μέλος της παρέας τους και οδηγείται στο Άσραμ, έξω από το χωριό, όπου έχει ένα ατύχημα. Όσο κείτεται αναίσθητος, μπαίνει σε αστρική προβολή και γίνεται μάρτυρας της αγωνιώδους απόδρασης του Ντόντου από τους Δράκους.

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Μπισμπίκης, Μαρίνα Καλογήρου, Αναστασία Τσιλιμπίου, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Φιλίνη, Γιάννης Αναστασάκης, Λευτέρης Κοκογιαννάκης, Βασίλης Κουκαλάνι, Χρήστος Στρατάκης, Μαρινέλλα Βλαχάκη, Δημήτρης Καλογεράκης, Νικόλας Χανακούλας κ.α

Και οι μικροί πρωταγωνιστές «Κομάντα»: Γιώργος, Ζαχαρένια, Κωνσταντίνος, Αλέξανδρος.
Guest Star, ο Στέλιος Μάινας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.