«Κανόνι» βόμβα σε πασίγνωστη εταιρεία: Γιατί κατέρρευσε, χιλιάδες άνεργοι

Επιχειρήσεις: Λουκέτο βάζει πασίγνωστη επιχείρηση προκαλώντας σοκ στην παγκόσμια αγορά

Η The Body Shop ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων της στα κεντρικά της στη Μεγάλη Βρετανία με το οποίο – όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της εταιρείας – δεν επηρεάζονται οι χώρες στις οποίες λειτουργούν καταστήματά της με τη μέθοδο του franchise.

Αυτό σημαίνει πως τα καταστήματα στην Ελλάδα δεν «κινδυνεύουν» – τουλάχιστον για την ώρα.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν μέχρι στιγμής είναι:

Ενώ τα καταστήματα παραμένουν αναπόσπαστο μέρος της μελλοντικής στρατηγικής, οι Διαχειριστές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο τρέχον αριθμός καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο απαιτεί τη σωστή αναλογία.

Ως άμεσο βήμα, επτά καταστήματα έκλεισαν εχθές (Τρίτη 20 Φεβρουαρίου), ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα κλεισίματα καταστημάτων. Αναμένεται ότι με την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης, σχεδόν τα μισά καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κλείσουν. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 198 καταστήματα.

Μετά την πώληση των company επιχειρήσεων στην κεντρική Ευρώπη και μέρη της Ασίας, η The Body Shop θα αναδιαρθρώσει επίσης το προσωπικό και τους ρόλους στα κεντρικά της γραφεία που εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο αριθμός των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 40%, δηλαδή σταδιακά θα παραμείνουν γύρω στους 400 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Οι Global Head Franchise Partners της εταιρείας – όπως είναι η Ελλάδα και πλήθος άλλων χωρών – που λειτουργούν στο πλαίσιο της franchise συνεργασίας, δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις αυτές καθώς λειτουργούν ως αυτόνομες επιχειρήσεις.

Αυτές οι διορθωτικές κινήσεις στα κεντρικά της εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία θα βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του εμβληματικού brand στον πυρήνα του και τη φιλοδοξία να γίνει μια σύγχρονη, δυναμική εταιρείας ομορφιάς που θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί επάξια τα beauty brands σε όλο τον κόσμο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.