Σκάνδαλο με προκλητικά προνόμια συνδικαλιστών ΔΕΚΟ

Σκάνδαλο με μυστικά προκλητικά προνόμια των συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ που επιχειρείται να συμμαζευτούν. Ποια προνόμια απολάμβαναν οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ κάτω από το τραπέζι;

Οι πιο μεγάλες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις αφορούν τα ρετιρέ των ΔΕΚΟ, δηλαδή τους μεγαλο-συνδικαλιστές που απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια που οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα ούτε που τα ονειρεύονται. Ποια προνόμια απολαμβάνουν οι συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ;

Οι προνομιούχοι συνδικαλιστές-εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ εισπράττουν διπλάσιους μισθούς και διπλάσιες συντάξεις σε σύγκριση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Τώρα διαμαρτύρονται, απειλούν και εκδικούνται τους άλλους εργαζόμενους, είτε με κατέβασμα του διακόπτη της ΔΕΗ, είτε με κόψιμο των τρένων, είτε με ακινητοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Θεωρούν, ότι οι ΔΕΚΟ έγιναν για να εισπράττουν αυτοί τους παχυλούς μισθούς και όχι για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Οι συνδικαλιστές-εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ θεωρούν την προνομιακή και προκλητικά ευνοϊκή τους μεταχείριση σε σύγκριση με τους άλλους εργαζομένους κεκτημένο δικαίωμα. Όμως δικαίωμα δεν μπορεί να νοηθεί η ευνοϊκή μεταχείριση κάποιου σε βάρος άλλου συμπολίτη του, εργαζομένου ή ανέργου. Προκαλούν επομένως με την στάση τους όλους τους άλλους εργαζομένους και πολύ περισσότερο προκαλούν τους ανέργους και μάλιστα τους νέους με τίτλους σπουδών, που ψάχνουν την τύχη τους σε άλλες χώρες. Ιδιαίτερα όμως προκαλούν οι επαγγελματίες εργατοπατέρες των ΔΕΚΟ.

Ένας μάλιστα εργατοπατέρας κόπτεται για τον Δημόσιο χαρακτήρα των Συγκοινωνιών, όταν το 1992, έτος διάλυσης της Ε.Α.Σ. που οδήγησε στο δρόμο 8.500 εργαζόμενους, ήταν εντελώς ανύπαρκτος. Ο ίδιος συνδικαλιστής έχει διορίσει προεκλογικά (2009) την σύζυγο του σε συγκοινωνιακή ΔΕΚΟ. Τώρα τόσο όψιμα ψυχοπόνεσε τους άλλους εργαζομένους και αγωνίζεται για τον Δημόσιο χαρακτήρα των Συγκοινωνιών; Έλεος.

Εξίσου προκλητικό είναι και το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ΕΘΕΛ τουλάχιστον 60 συνδικαλιστές είναι απαλλαγμένοι από κάθε εργασία. Κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν έχει ασχοληθεί με αυτό το σκάνδαλο των συνδικαλιστικών αδειών οι οποίες μάλιστα συνοδεύονται με καταβολή πλήρων αποδοχών και επιδομάτων αδείας.

Τέλος, το Υπουργείο Εργασίας πρέπει να ασχοληθεί με τις σχετικές διατάξεις του Νόμου 1264/1982 (άρθρο 17) διότι η εφαρμογή του από τις εκάστοτε διοικήσεις των ΔΕΚΟ, διαχρονικά αποτελεί πρόκληση.

Διαβάστε ποιος είναι ο Τζωρτζάτος, συνδικαλιστής-τσιφλικάς της βενζίνης, τις 50.000 μετατάξεις στο δημόσιο τομέα και τι θα γίνει με δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε όλα τα άπλυτα των πολιτικών και τις εξελίξεις για τα μεγάλα σκάνδαλα.