Μαρία Πρίντεζη: Πυκνώνουν οι καπνοί για γονείς. Νέα στοιχεία για απαγωγή, εξαφάνιση

Πυκνώνει ο καπνός για την υπόθεση της εξαφάνισης της Μαρίας Πρίντεζη στον Σκαραμαγκά, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ανθρώπινο παράγοντα και οι γονείς είναι υπό κράτηση.

Την εκδοχή της απαγωγής της Μαρίας Πρίντεζη ενισχύουν τα πρώτα λόγια της μικρής και η μάρτυρας που την εντόπισε, αν και οι αστυνομικοί αρνούνται προς το παρόν εμπλοκή των γονιών.

Υπό κράτηση κατηγορούμενοι για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και παραμέληση ανηλίκου, είναι οι γονείς της μικρής Μαρίας Ειρήνης Πρίντεζη, η οποία είχε εξαφανιστεί ανήμερα του Πάσχα στην περιοχή του Σκαραμαγκά.

«Με άφησαν να φύγω» φέρεται να είναι η πρώτη κουβέντα που είπε η Μαρία Πρίντεζη μόλις τη βρήκαν στη λεωφόρο Καβάλας στο ύψος του Χαϊδαρίου. Τα όσα φέρεται να είπε το παιδί κατέθεσαν στην αστυνομία οι δυο γυναίκες που το εντόπισαν σχεδόν 4 χιλιόμετρα μακριά από τη μάντρα αυτοκινήτων του παππού της, απ’ όπου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς νωρίς το απόγευμα της ημέρας του Πάσχα.

Από την πρώτη στιγμή η αστυνομία δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απόπειρας απαγωγής της Μαρίας Πρίντεζη, η οποία ίσως εγκαταλείφθηκε μετά την τεράστια κινητοποίηση για τον εντοπισμό του παιδιού, αλλά και τη δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση.

«Ερχόμασταν από Αττική Οδό όταν αντικρίσαμε το κοριτσάκι και συνειδητοποιήσαμε ότι πρόκειται για την εξαφανισμένη μικρή Μαρία από την φωτεινή επιγραφή», είπε χαρακτηριστικά η Φωτεινή Δημητρίου, η γυναίκα που εντόπισε τη Μαρία Πρίντεζη.

«Επειδή το μέρος που χάθηκε το παιδί είναι δύσβατο, δεν θα μπορούσε να εντοπιστεί στο συγκεκριμένο σημείο, ακόμη κι εάν είχε περπατήσει. Το παιδί διέσχισε ένα δύσβατο σημείο, αλλά μετά πρέπει να βγήκε στο ξέφωτο και από εκεί κάποιος πρέπει να το πήρε. Διότι αν η Μαρία συνέχισε την πορεία της από το σημείο που χάθηκε θα είχε βρεθεί μπροστά σε μία συνοικία», αναφέρει η κ. Δημητρίου προσπαθώντας να εξηγήσει την εξαφάνιση της μικρής Μαρίας – Ειρήνης.

«Στα 200 μέτρα από εκεί που βρήκαμε το παιδί υπάρχει ένα άαρκινγκ, στο οποίο από τη μία πλευρά υπήρχε ένα τροχόσπιτο και στην άλλη βρισκόταν ένα σκουρόχρωμο αυτοκίνητο και 3 άτομα έξω από αυτό που κουβέντιαζαν. Όταν άρχισε να μαζεύεται ο κόσμος, το αυτοκίνητο έλειπε από εκείνο το σημείο», προσθέτει η γυναίκα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον εντοπισμό της ανήλικης.

«Ήταν σαν κάποιος να είχε πει στο παιδάκι “κάτσε εδώ”», συμπληρώνει η κ. Δημητρίου περιγράφοντας από τη δική της πλευρά τη στάση και τη συμπεριφορά που είχε η Μαρία Πρίντεζη όταν εντοπίστηκε.

Μιλώντας για την εξαφάνισή της σε αστυνομικούς και ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ. η μικρή Μαρία Πρίντεζη δεν έκανε πάντως καμία αναφορά σε άτομο ή αυτοκίνητο, κάτι που θα άφηνε υπόνοιες ότι πρόκειται για απαγωγή από ξένο άτομο.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες εξαφανίστηκε το κοριτσάκι ακόμα ερευνώνται, όμως αξιωματικός της Αστυνομίας δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η υπόθεση δεν φαίνεται να σχετίζεται με «εξωτερικό παράγοντα».

Από την εξέταση του ιατροδικαστή διαπιστώθηκε πως η Μαρία Πρίντεζη δεν φέρει σημάδια κακοποίησης ή άλλα προβλήματα υγείας, πέρα από τις εμφανείς συνέπειες της ταλαιπωρίας και γρατσουνιές από την περιπέτειά της.

Οι γρατσουνιές αποδίδονται στα χόρτα και τα κλαδιά της περιοχής, με τους αστυνομικούς να εκτιμούν ότι η τετράχρονη κοιμήθηκε σε κάποιο χωράφι.

Η Μαρία Πρίντεζη εξαφανίστηκε μετά το μεσημεριανό φαγητό του Πάσχα από την μάντρα παλιών αυτοκινήτων του παππού της, η οποία είναι ανοιχτή προς την ύπαιθρο. Οι συγγενείς της διαπίστωσαν εν τέλει την απουσία της και ειδοποίησαν την Αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού, οπότε και ενεργοποιήθηκε Amber Alert.

Οι γονείς του κοριτσιού κρατούνται στη Τμήμα Χαϊδαρίου και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Πάντως, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας που μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν φαίνεται να υπάρχει δόλος από πλευράς τους.

Ο παππούς του παιδιού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να άρπαξε το παιδί κάποιος Ρομά, με τον οποίο είχε ο ίδιος αντιπαράθεση. Μάλιστα είπε ότι πριν λίγες ημέρες τον είχαν απειλήσει και μπορεί η αρπαγή να έγινε ως εκπλήρωση της απειλής.

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της έντρομης Μαρίας Πρίντεζη μόλις τη βρήκαν και γιατί κρατούνται οι γονείς της Μαρία Πρίντεζη στη Ασφάλεια.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.